Cape Coast Radio

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Cape Coast Radio
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 028
Releasedatum:07.11.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.The fishes and the foxes
2.Daytrip to the zoo
3.Fred the falcon
4.Daniel-san
5.Walking in Savannah
6.Fireflies
7.Coffee
8.The fall
9.Giant jungles
10.Birds

Perscommentaren

"Een zonneklare putsch op het humeur en een samenzwering van binnenuit bovendien, waar behalve enkele Isbells en Marble Sounds ook de broertjes Tomàn vingers in de pap hebben. Langs kraakheldere synthmelodieën met Afrikaanse motiefjes komt een mens snel bij Vampire Weekend uit en we houden u niet tegen. Sta onderweg zeker ook stil - of net niet - bij de Yello-achtige fratsen tijdens Daytrip To The Zoo, het hoge Grandmaster Flashgehalte in Coffee en de arabeske draad doorheen Giant Jungles - denk The Cure op swinging safari . Voorwaar een aangename verkwikking, dit ongekunstelde poppamflet van eigen bodem. Complimenten!"
Jonas Boel, Focus Knack, p.45 (09.11.2011)

"Cape Coast Radio mikt bewust op luchtigheid, en hun speelse, inventieve en gekmakend aanstekelijke liedjes doen precies wat ze moeten doen."
(bvv), Gonzo Circus #107, p.57 (januari 2012)

"Ned de neushoorn (Nick), Ed De Aasgier (Wouter) en Ted de mandril (Lode) bundelden de krachten waardoor 'Cape Coast Radio' een tomàn-stempel én een speels karakter heeft. Het trio werkte met lagen van wel tien (gepitchte) stemmen, Nick tekende voor het ritmische, Afrikaanse Vampire Weekend-karakter en de broers Vlaeminck lieten The Notwist en Pinback doorklinken in de songs over vissen, vossen, valken, koffie en foute superhelden. Heel aanstekelijk, lichtvoetig, doelbewust speels (soms net iets te veel) en een enkele keer trippy. Wederom een geslaagde Zeal-plaat."
Bram Vermeersch, RifRaf #230, p.14 (november 2011)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Ron het rattenzwijn, John de buffel en Donna de antilope (01.11.2011)