Harlaz

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mad About Mountains
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 044
Releasedatum:10.03.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.On our way back home
2.Where the man waits
3.Little lady
4.If you see her
5.Winter
6.Hurts
7.Down the river home
8.Harlaz
9.You know
10.Our garden

Perscommentaren

"De nieuwe cd van Mad About Mountains bouwt een ijzersterke bewijslast op om je ervan te overtuigen dat het Limburgse Herk-de-Stad in het hart van de Verenigde Staten ligt." (...) "Een prachtige, uitgepuurde verzameling songs die beelden oproepen van dichtbegroeide wouden, diepblauwe meren, en met olielampen opgelichte blokhutten. Kun je Piet De Pessemier kwalijk nemen dat hij een Neil Young-complex heeft? Niet als hij met Harlaz net een betere plaat heeft gemaakt dan de meeste die zijn held de voorbije twintig jaar zelf heeft uitgebracht." (****).
Bart Steenhaut, De Morgen, 13.03.2014, p.M7

"Bleef het debuut van Mad about Mountains twee jaar geleden gedwee op de smalle paden die Townes Van Zandt en Bruce Springsteen (met name op Nebraska) hadden uitgesleten, dan weerklinkt op Harlaz de roep om verbreding van die bitterzoete americana. Ja, er hangt nog altijd veel prairiestof over De Pessemiers songs. Maar de inbreng van zijn drie vaste kompanen, alsook die van gasten zoals Gianni Marzo (Isbells) en Chantal Acda, garandeert ditmaal een voller, (meer)stemmiger geluid. Voornaamste stavingen zijn het gedreven If You See Her(pure Neil Young dan weer, maar wel vakkundig uitgevoerd), het verstilde, zacht gloeiende Down the River Home, en het treurende, maar mooi ontluikende You Know" (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 05.03.2014, p.47

"Piet De Pessemier (Monza, Krakow) heeft een mooie tenorstem, die gewoon schreeuwt om melodieuze liedjes met een wat melancholische inslag. Op dit tweede album van zijn band kiest hij opnieuw voor 'alt country', van het tragere soort, versierd met zoveel melancholie dat een mooie song als 'Hurts' bijna stilstaat." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 26.03.2014, p.D9

(...) "het titelnummer is meteen ook één van de strafste stoten op de plaat. Een trage, door een trillende elektrische gitaar opgespannen ballade waarin het bloedmooie refrein meteen wordt prijsgegeven. 'Where the Man Waits': midtempo nu-country die pakweg My Morning Jacket niet zou hebben weggegooid. Ryan Adams is niet veraf in 'If You See Her', dat tekstueel wel heel erg dicht tegen Dylans 'If You See Her, Say Hello' aanschurkt." (***)
Jurgen Becker, Humo, 06.05.2014, p.158

"Niets boven the real thing? Dat valt nog best mee. Piet De Pessemier (Krakow, ex-Monza) weet het americana-gevoel ook te vertalen naar Herk-de-Stad en hoewel ’s mans teksten niet altijd even origineel zijn, getuigen ze wel van een persoonlijk gemoed. Niets mis ook met knipogen naar muzikale helden (Neil Young, Band Of Horses, Iron & Wine, …) zolang het pareltjes van songs maar niet in de weg staat. Op ‘Harlaz’, het tweede album van Mad About Mountains, staan er gelukkig veel fraaie nummers. Zo melig als ‘Little Lady’ of ‘Hurts’ hoeft de melancholie misschien niet te zijn maar de rest van ‘Harlaz’ is een combinatie van verfijnde schoonheid (‘Winter’, voorop) en old skool (seventies) tracks met voldoende korrel (het titelnummer, ‘You Know’). Dragen ook bij aan de gezelligheid van deze live opgenomen plaat: softpop die wint aan dynamiek (‘If You See Her’), een opener zo sterk als het beste van South San Gabriel (‘On Our Way Back Home’) en het radiopopliedje ‘Where The Man Waits’. Verzorgde arrangementen, mooie plaat."
Bram Vermeersch, RifRaf #253, maart 2014, p.26

"Mad About Mountains (soloproject van Piet de Pessemier van Krakow) bewandelt op Harlaz mooie stoffige heidepaden in De Kempen. (...) Dit tweede album bezit een vollere sound en nog betere liedjes met iets minder ellende. Als we het bloedmooie Hurts niet meerekenen."
Willem Jongeneelen, OOR 04, april 2014, p. 88

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'De landschappen uit The Straight Story, die hebben we in Limburg ook' (02.04.2014)