Sweet little mojo

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Sweet little mojo
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 045
Releasedatum:03.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.The sun
2.Monday morning
3.A thousand miles
4.Little girl
5.Today
6.Up to you
7.One of a kind
8.The way you talk about it
9.The moon

Perscommentaren

"De sfeer is nachtelijk en melancholisch, maar de stem blijft herkenbaar. En boven alles: dit zijn prima composities die na jaren in het donker eindelijk het daglicht zien. Een uitstekende popplaat." (****)
Bart Steenhaut, De Morgen, 17.04.2014, p.M7

"Zijn weemoedige stem had Vandewoude al gevonden, maar het instrumentarium was nog dat van de typische slaapkameravonturier: synthesizer én gitaren. Behoedzaam, laagje per laagje, puurde Vandewoude daaruit genoeg melodische waarde om deze negen songs - waaronder slechts één nieuwe - tegen herhaalde beluisteringen bestand te maken." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 02.04.2014, p.43

"Lang voor er sprake was van het succes van Isbells schreef frontman Gaëtan Vandewoude een indiepop-album bijeen dat langer dan een decennium in het archief bleef liggen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: de songs bleven borrelen, teksten werden herwerkt en in 2014 was de tijd eindelijk rijp voor het eerste album van Vandewoudes solovermomming \swet \ \’li-tel\ \’mo-jo\ aka Sweet Little Mojo. Die zelfgetitelde release blijkt uitstekend klinkende huisvlijt in het spoor van The Postal Service en The Notwist te zijn. Vandewoude nam zang, gitaar, bas, keyboard, trompet en drums voor zijn rekening en liet de plaat mixen door Wouter Vlaeminck. Het resultaat heeft ergens nog de zoete melancholie van Isbells maar qua sound zoekt Vandewoude andere, meer up tempo indiepop-oorden op. Een draaibaar, zonnig maar ook duyster plaatjes met vibes en beats die kloppen."
Bram Vermeersch, RifRaf #254, april 2014, p.26