Good music beautiful people

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Protection Patrol Pinkerton
Label(s):Waste My Records
Label code:WMR013
Releasedatum:20.11.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Right from the start
2.Forget
3.Don't wreck this
4.Ruby's code (I was a god)
5.Wait and see
6.Oh boy
7.Backseat
8.I have no home
9.Sam
10.One of these days
11.Ruby's code (Montreal)

Perscommentaren

"De Tieltse indierockgroep gaat vaak aan dezelfde West-Afrikaanse stranden jutten als Vampire Weekend. En anders begeeft PPP zich wel in het vaarwater van Yeasayer ('Ruby's Code'). Verrassend genoeg wordt halverwege van koers afgeweken: 'Sam' gaat pootjebaden in Youth Lagoon, terwijl 'One of These Days' deint op de baren van Yo La Tengo. Een fraaie popplaat van het zuiverste water." (***)
Gunter Van Assche, De Morgen, 19.11.2015, p.20

"een aangenaam verrassende plaat met twee gezichten. Wat opent met een vederlicht stel popsongs, zwert daarna ineens alle kanten uit, en daar komen geweldige verhalen van: de naschoolse avonturen van vijf jonge kerels uit Tielt." (...) "gaandeweg ontdek je het raffinement in de nonchalance. Opdat u zich bij die woordenbrij ook iets zou kunnen voorstellen: qua voorbeelden wijst het label expliciet naar Vampire Weekend, Grizzly Bear en Mac DeMarco. Het vermoeden is dat dat respectievelijk te maken heet met het hoge oorwurmgehalte, de gestroomlijnde grilligheid en de schots en scheef gestemde gitaren" (...) "Als Raketkanon en Balthazar eerder al de Belgische platen van 2015 gemaakt hadden, maakt PPP daar nu op de valreep een uitstekend trio van." (***)
(fvd), Humo, 01.12.2015, p.171

"Dit kwintet uit het West-Vlaamse Tielt gaat op zijn tweede plaat aan de slag met de (onuitstaanbare) springerigheid van Los Campesinos!, het exotische indiepop - raffinement van Bombay Bicycle Club en de Afrikaanse touch van Vampire Weekend. Enigszins gedateerd stilisme kortom. Aan de pluskant: het samenspel is energiek en strak, de stemming meestal geoorloofd jubelend, en de productie van Floris De Decker (Team William) helder en verzorgd." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 02.12.2015, p.43

"Als in Vlaanderen de naam Protection Patrol Pinkerton voorbijkomt, dan voorspelt de weervrouw acuut zonnestralen." (...) "Zwierige gitaarlijntjes, huppelende ritmes, pakkende koortjes en grappige oneliners, PPP grossiert erin."
Willem Jongeneelen, OOR 2016/01, januari 2016, p.92