Nonetheless

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Echo Beatty
Label(s):Waste My Records
Label code:/
Releasedatum:25.03.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Ravel ravel
2.Soldier on furlough
3.Spastic dancers
4.Knots
5.In circles / over the plains
6.The shadows
7.Hunger hunger
8.The boat
9.Sealskin

Perscommentaren

"Dit is gewoon een plaat die smeekt om een internationale doorbraak, dit is muziek die zich kan meten met de klassieker van Beth Gibbons & Rustin Man. Dit is van het niveau van de sfeervolle duisternis van Beach House. Als we dan toch eerlijk zijn, dit is gewoon pakken beter en spannender dan die hun laatste werk. Klasseplaat."
(mt), Gonzo Circus #133, mei 2016, p.76

(...) "deze elpee is zijn tijd niet ver vooruit, en ook niet origineel. 'Nonetheless' is gewoon een heel eerlijk en sterk schijfje. Eentje dat een mens echt raakt." (***)
(kl), Humo, 29.03.2016, p.173

"Het Vlaamse duo Echo Beatty wordt wel eens vergeleken met Bonny & Clyde. Hun muziek bevat elementen uit de psychfolk, aardedonkere blues en mysterieuze pop. Op dit tweede album gaat het nog een stapje verder dan op debuut" (...) "Annelies van Dinter is een zuiver zingende nachtegaal uit de hoek van de stille singer-songwriters, Jochem Baelus is een vleermuis annex klankpionier die zijn gitaarpartijen graag door de mangel haalt en voor bijzondere beats zorgt. Krachtìge tegenpolen die voor veel aantrekkingskracht en machtige spanningsmomenten zorgen."
Willem Jongeneelen, OOR april 2016, p.79