Spaced out in outer space

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Shovels
Label(s):Fons Records
Label code:FR030CD
Releasedatum:07.10.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Judy
2.The E.T. nest
3.Little friend from Mars
4.She's here
5.Booberella
6.With space in view
7.Naar de maan
8.The machine
9.The planet of darkness
10.Orange isn't blue
11.At the controls (of a UFO)
12.The way you pass the time
13.Time for another dimension
14.Waiting for the universe to blow up again

Perscommentaren

"Samen met nieuwe medestanders [..] en met een knapzak vol guitige liedjes die diep in het heelal turen, kan hij zó het kinderfeestjescircuit in, gitaar in zilverpapier gewikkeld. Niet denigrerend bedoeld, want uiteraard is Spaced Out in Outer Space ook uitermate geschikt voor eeuwige kids, zoals een blakende Debny en co. zich in pakweg The E.T. Nest, Booberella of Naar de maan reveleren als een charmante samensmelting van Kevin Ayers, Daniel Johnston en Flaming Lips." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 28.09.2016, p.41

"De tweede [sleutelsong] heet 'Naar de maan' en is, helemaal zoals de titel doet vermoeden en in tegenstelling tot de rest van de plaat, van voor tot achter in het Nederlands. Debny graaft zich autobio en laat woorden die op papier van geen kanten in het ritme van de song lijken te passen, perfect op hun plaats vallen." (...) "'Spaced Out in Outer Space' eindigt op een positieve noot: 'Waiting for the Universe to Blow Up Again'. Als Ray Davies het had gezongen, was het beter gezongen geweest, als hij het had geschreven, hadden we gezegd: 'Eindelijk nog eens.' Fijne plaat, en voor de titel uiteraard een tien op tien." (***)
Jurgen Beckers, Humo, 04.10.2016, p.171

"Voor zijn vijfde album bouwde deze veteraan een eigen spaceship, gemodelleerd naar het exemplaar van de Urban Spaceman van The Bonzo Dog Doo-Dah Band uit de jaren zestig. Dat is het tijdperk waar hij met een Teletijdmachine naar getransporteerd wil worden. Om er met Ray Davies een potje te gaan kaarten." (...) "Aandoenlijk, sympathiek en krakkemikkig."
Willem Jongeneelen, OOR, November 2016, p.89