In inhuman hands

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Gruppo di Pawlowski
Label(s):Stahlmus
Label code:010
Releasedatum:14.04.2017
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Charmotron
2.What have you
3.Honest all night
4.Zahnounian tide
5.Two gods
6.The hexagram amelias
7.LTQ Blues
8.Cum sympa 1
9.Bolleh!
10.LC over Lithuania
11.Cum sympa 2
12.No beginning
13.Rumours
14.Van Duin drum
15.PBNLH
16.War between the easy going
17.The grayscale bonus

Perscommentaren

"Op In Inhuman Hands neemt Micha Volders de honneurs waar, en met verve. Qua sound steunt Mauro’s ‘asociale feestorkest’ op de erfenis van Evil Superstars en Somnabula. Het kompas wijst resoluut richting left field en de nummers eindigen zelden zoals ze beginnen. De muziek – het equivalent van een verwoestende uppercut – doet al net zo fysiek aan als die van Big Black, Brainiac of The Jesus Lizard." (...) "De songs zelf zijn gebald en trefzeker: zigzaggende, vrolijk buiten de lijntjes kleurende gitaren, explosieve drums, een bas die gaatjes in je maag boort, kregelige synths en een losgeslagen zanger die zoveel absurditeiten debiteert dat we geen flauw benul hebben van waar de teksten over gaan." (...) "Gruppo di Pawlowski neemt je alweer mee voor een halsbrekende rit op een auditieve roetsjbaan. In Inhuman Hands? Misschien. Maar het leidt wél tot een deugddoende marteling." (****)
Dirk Steenhaut, Focus Knack, 12.04.2017, p.44

(...) "noisy rock met veel groove en gekte. Om als blanke Vlaming slangenbewegingen op te maken als rituele dans. Headbangen mag ook, maar dan stoot je vaak je hoofd, omdat de ritmes zelden simpel rechtdoor gaan."
Willem Jongeneelen, OOR 2017/10, oktober 2017, p.87

"Het ritme hangt boud met beide voeten over de klif, maar verliest nooit de tel, Mauro zelf oogt grimmiger dan je doordeweekse killer clown. LC Over Lithuania laat hij naar Evil Superstars’ kroon van absurditeit dingen, polytheïsme geeft hij een hitsige bijklank in Grooms-nazaat Two Gods. Geen plaat voor bij het slapengaan." (***)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 19.04.2017, p.21