Choirbook for Philip the Fair and Juana of Castile

Type:boek
Auteur(s):Eugeen Schreurs
Editie:14 + fascimile
Uitgever:Alamire Muziekuitgeverij
Plaats van uitgave:Peer
Datum van uitgave:2000
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:863
ISBN:90 6853 142 5
Genre(s):oude muziek
Taal:Engels

Info

Fascimile van MS. 9126 van de Koninklijke Bibliotheek van Brussel.
Dit koorboek is één van de belangrijkste manuscripten voor religieuze polyfonie uit de eerste jaren van de 16de eeuw. Het werd gekopieerd aan het hof in de Nederlanden rond 1504-6 en was waarschijnlijk bedoeld voor Philips de Schone, aartshertog van Oostenrijk en Koning van Castilië, en zijn vrouw Johanna van Castilië. Beiden staan afgebeeld op de eerste pagina's van het manuscript. Het merendeel van de composities hebben een link met de kapel van Philip: of het zijn composities van leden van de kapel (La Rue, Agricola, de Orto) of er is verwantschap met de stijl (Josquin).

Perscommentaren

Now for the first time, we can all enjoy tangible contact with that testament, an indispensable addition to the library, not only of every renaissance music scholar, but also of everyone whose love of early music goes hand in hand with the passion of the bibliophile. (Maricarmen Gómez)
Goldberg nr. 38 2006, p.16/17

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Choirbook for Philip the Fair and Juana of Castile (01.2006)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie