Rond Magritte/Autour de MagritteOntwerpers van muziekpartituren in België 1910-1960

Type:boek
Auteur(s):Paul Raspé
Uitgever:Pandora Publishers
Plaats van uitgave:Antwerpen
Datum van uitgave:2004
Aantal pagina's:151
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:973
ISBN:90 5325 257 6
Genre(s):Klassiek
Taal:Frans, Nederlands

Info

Kenners van Magritte weten uiteraard al lang dat de grote surrealistische schilder iets minder dan een honderdtal kaften of titelpagina’s heeft gerealiseerd voor muziekuitgeverijen. Naast enkele gespecialiseerde illustrators zoals Valéry, Peter De Greef of Jean-Dominique Van Caulaert werkten heel wat kunstenaars die vandaag beroemd zijn occasioneel voor muziekuitgeverijen.

Denk maar aan Anto-Carte, Marcel-Louis Baugniet, Émile Berchmans, Henry Cassiers, Émile Claus, Jef Cantré, James Ensor, Amédée en Armand Lynen, Jacques Ochs, Edgard Tytgat, Edmond Van Offel, Gustave Van de Woestyne, om slechts enkele namen te noemen die gedurende de periode 1910-1960 actief waren.

Deze tijdspanne vertrekt bij de art nouveau en eindigt bij wat sinds enkele jaren de atoomstijl wordt genoemd, verwijzend naar de Expo ‘58. Wat dit boek verdienstelijk maakt, is dat het grote publiek hier voor het eerst kennis kan maken met de bijdragen van bovengenoemde artiesten tot de muzikale uitgeverswereld. Er worden nagenoeg 180 werken gereproduceerd, waaronder een groot aantal van Peter De Greef, ongetwijfeld de grootste en modernste illustrator van de jaren 1920-1960.

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie