Absoluut modernCultuur en beleid in Vlaanderen

Type:boek
Auteur(s):Wim De Pauw
Uitgever:VUBPress
Plaats van uitgave:Brussel
Datum van uitgave:2007
Aantal pagina's:307
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1563
ISBN:978-90-5487-432-4
Taal:Nederlands

Info

Met het modernisme verschuift het esthetische criterium voor de beoordeling van kunst van ‘schoon’ naar ‘nieuw’. Sinds de jaren 1980 doet het begrip ‘vernieuwing’ ook een opvallende intrede in het Vlaamse cultuurbeleid en wordt het hiermee een belangrijke kwaliteitsmeter. De afwezigheid van een duidelijke omschrijving maakt ‘vernieuwing’ evenwel tot een leeg begrip waardoor het vatbaar is voor willekeur en manipulatie. De vaststelling dat dit niet te rijmen valt met het transparante beleid dat de cultuurministers voorstaan, vormt het uitgangspunt van dit boek.

Absoluut Modern biedt niet alleen een boeiende introductie tot de algemene principes en de historiek van het Vlaamse cultuurbeleid, maar is ook een onderzoek naar artistieke ‘vernieuwing’ en een op ‘vernieuwing’ gesteund cultuur- en podiumkunstenbeleid. Deze theoretische basis wordt verrijkt door interviews met spilfiguren van de Vlaamse podiumkunsten: Tone Brulin, Jan Decorte, Jan Fabre, Jan Lauwers, Franz Marijnen, Luk Perceval, Wim Vandekeybus, Pat Van Hemelrijck, Marianne Van Kerkhoven en Sigrid Vinks.

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie