De operaworkshops van de Koninklijke Muntschouwburg uit de doekenKwalitatief onderzoek naar de educatieve omkadering in het lager onderwijs

Type:eindverhandeling
Auteur(s):Lien De Cang
Uitgever:Vrije Universiteit Brussel
Plaats van uitgave:Brussel
Datum van uitgave:2008
Aantal pagina's:49
Raadpleegbaar:De operaworkshops van de Koninklijke Muntschouwburg uit de doeken (download), Bijlagen (download)
Plaatsingsnummer:1603
Genre(s):opera
Taal:Nederlands

Preview


Info

Hoe kan de Koninklijke Muntschouwburg haar educatieve werking afstemmen op een jeugdige doelgroep? Lien De Cang liet de deelnemers aan de operaworkshops voor het Nederlandstalig lager onderwijs tijdens het seizoen 2007-2008 aan het woord in een evaluatie. Bij niet-deelnemers werd gepeild naar hun perceptie ten aanzien van opera en hun verwachtingen tegenover de workshops. De samenwerking tussen kunstenaars, leerlingen en leerkrachten zorgt voor kruisbestuiving. De bevraagde leerkrachten ervaren de combinatie operaworkshop en het aansluitend bijwonen van een gelijknamige voorstelling als summum. Operaworkshops voor kinderen kunnen een mooi keuzealternatief binnen kunstzinnige vorming vormen. Hoewel de toegangsprijs van gesubsidieerde initiatieven behoorlijk laag ligt, wijst Lien wel op de scherpe maximumfactuur waardoor scholen mogelijk genoodzaakt zullen zijn tot het reduceren van culturele activiteiten.

(Masterproef Culturele Agogische Wetenschappen - Vrije Universiteit Brussel; promotor: Prof. dr. W. Elias - co-promotor: Prof. dr. K. Segers).

Verwante items in de databank

Organisaties:De Muntschouwburg (operahuis)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie