Een stoet van kleur en klankenDe muziek van Luc Mishalle & co

Type:boek
Auteur(s):Paul De Bruyne, Bram Bogaerts, Pascal Gielen
Uitgever:Academia Press
Plaats van uitgave:Gent
Datum van uitgave:2009
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1699
Genre(s):Wereldmuziek, Jazz
Taal:Nederlands

Info

“Een stoet van kleur en klanken” is een documentaire die het muzikale en maatschappelijke traject beschrijft van Luc Mishalle (°1953), een Belgisch saxofonist, componist en bezieler van de muziekeducatieve organisatie Met-X die bekend staat om zijn multiculturele en Urban Arts projecten.

In "Een stoet van kleur en klanken" krijgen belangrijke thema's van het recente culturele leven in België vorm. Je ziet de ontwikkelende verhouding tussen de autochtone en de nieuwe Belgen. Je ziet de geboorte en wildgroei van culturele hoofdsteden en de doorbraak van de ideologie van de creative cities. Je ziet de institutionalisering van de culturele marge en de recuperatie van de anarchistische energie van de jaren zestig en zeventig. Er wandelt een parade van kleurrijke muzikanten en beeldenmakers voorbij, die samen elk op hun eigen wijze toeteren en blazen, trommelen en slaan.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Luc Mishalle (muzikant, componist)
Organisaties:MET-X Moving Music (muziekeducatieve organisatie)

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie