Belpop. De eerste vijftig jaar

Type:boek
Auteur(s):Jan Delvaux
Uitgever:Borgerhoff & Lamberigts
Datum van uitgave:14.10.2011
Aantal pagina's:228
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:529
ISBN:9789089312495
Genre(s):Pop / Rock, Rock / Alternative, Populair / Varieté, Dance & Electronica
Taal:Nederlands

Info

50 jaar zijn voorbijgegaan sinds The Cousins met hun Kili Watch de geschiedenis van de Belgische pop en rock in gang zetten. Na een halve eeuw is het tijd voor een terugblik met oneindig veel feiten, verhalen, anekdotes, fantastische foto's en memorabilia.
Een klepper van een boek over 50 jaar pop en rock in ons land, van The Pebbles tot Triggerfinger.

Perscommentaren

"'Belpop' is meer dan een boek door en voor een muziekfan. Delvaux durft ook afstand te nemen. De passages waarin hij het fenomeen Belpop via economische parameters verklaart, behoren tot de interessantste. 'Ons chauvinisme houdt ons economisch recht', schrijft hij. Belgen zien hun rockhelden graag. Ondanks de voortwoekerende globalisering blijven we massaal Belgische muziek kopen. We vergeten het soms, maar we zijn de natie die begin jaren negentig via de new beat - 'This is the sound of C!' - op de kar van de dance sprong. En welk land kan zeggen dat zijn grootste internationale hit door een non werd gezongen?"
Tom Peeters, De Tijd, p.44 (29.10.2011)

"In het lijvige boek van Jan Delvaux leest u talloze straffe verhalen uit de belpopgeschiedenis over trips naar dat buitenland. Verhalen over Luc Van Acker en Sarah Bettens, Soeur Sourire en Technotronic. Delvaux smeedt honderden weetjes en veel kleurrijke illustraties aan elkaar tot een langgerekt overzicht dat veel relativeert, maar gelukkig ook toont wat er ondanks alle missers gerealiseerd werd. Een boeiend stukje Vlaamse geschiedenis."
De Standaard, p.c19 (10.12.2011)

Verwante items in de databank

Nieuws:Nieuw Belpop-boek op komst (06.10.2011)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
"Nergens vind je zo'n muzikale smeltkroes" (08.10.2011)
Releases:Belpop. De eerste 50 jaar

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie