VermoeidheidCultuurpolitiek in Vlaanderen

Type:brochure
Auteur(s):Gerard Mortier
Uitgever:Cultuurcentrum Strombeek & Mechelen
Datum van uitgave:2010
Aantal pagina's:11
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Genre(s):Klassiek
Taal:Nederlands

Info

Lezing gehouden door Gerard Mortier, directeur Teatro Real, Madrid op 19 december 2010 in het Cultuurcentrum Strombeek in samenwerking met BAM en De Garage, Mechelen.
Gerard Mortier (directeur Teatro Real, Madrid) werpt in de lezing 'VERMOEIDHEID - cultuurpolitiek in Vlaanderen' een brede, kritische blik op de cultuur in onze tijd en onze maatschappij. Cultuur in een samenleving die op korte tijd heel sterk is veranderd en geglobaliseerd en waarbij de middelen van cultuur drastisch verminderen. Groot-Brittanniƫ en Nederland zijn hierin koplopers, maar andere landen - zoals het onze - volgen op kousenvoeten.

Wat is het belang van cultuur? Wat betekent het, en waarvoor kan het staan?
En dan hebben we het over de brede cultuurproductie, over het zich als kunstenaar uitdrukken in dat bepaald medium waarin hij/zij zich het beste tot uitdrukking kan brengen.

Het is geen lezing over 'opera', maar een algemeen culturele lezing, waarbij Gerard Mortier uiteraard ook teruggrijpt naar zijn ervaringen in de Muntschouwburg Brussel, Salzburger Festspiele, RuhrTriennale, OpƩra National de Paris, en Teatro Real Madrid.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Gerard Mortier (artistiek leider)

Trefwoorden: , , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie