OffstageHet strategisch management van podiumorganisaties

Type:boek
Auteur(s):Hans Kraaijeveld
Uitgever:Boekmanstudies
Plaats van uitgave:Amsterdam
Datum van uitgave:2011
Distributeur:Boekmanstichting
Aantal pagina's:279
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:583
Taal:Nederlands

Info

Boekmanstudies geeft in samenwerking met de Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) een nieuwe publicatie uit: 'Offstage, Het strategisch management van podiumorganisaties', geschreven door Hans Kraaijeveld. Het Fonds Podiumkunsten heeft financiële steun gegeven.

Offstage biedt podiumorganisaties en verwante instellingen een praktische leidraad bij de formulering van een visie of het bijstellen van de missie. Het boek bevat daarnaast adviezen over een efficiënte inrichting van de organisatie en een kwalitatief hoogwaardige dienst­verlening. De auteur besteedt ook uitgebreid aandacht aan onderwerpen als de organisatiecultuur, leiderschap en toekomstige ontwikkelingen waar podiumorganisaties op moeten inspelen.

De omgeving van podiumorganisaties en andere culturele instellingen wordt steeds turbulenter. Bezoekers stellen hogere eisen, de concurrentie­kracht van andere vrijetijdsbestedingen neemt toe, politici stellen het autonome bestaansrecht van cultuurvormen ter discussie, financiële bronnen zijn instabiel en het artistieke product wordt steeds complexer. Deze trends en ontwikkelingen vergen een hoge mate van professionaliteit van podiumorganisaties, alsook een stevige verantwoording richting geldgevers. Dit boek helpt leidinggevenden op praktische, goed onderlegde wijze hun bedrijfsvoering te optimaliseren.

Voor wie?
Alle onderwerpen worden in een doorlopend beleidsverhaal geplaatst en zijn toegespitst op de podiumsector: schouwburgen, vlakkevloertheaters, poppodia, concertzalen, podium­gezelschappen en festivals. Het boek is geschreven voor het management in de ruimste zin van podia en overige culturele instellingen.

Trefwoorden: , , , , , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie