Gori Ka Dance Orchestra

Categorie:artiest / groep
Gent, 2008
Genre(s):Wereldmuziek
Huidige/voormalige leden:Maya Sapera, Mahabub Khan, Sattar Kahn

Korte beschrijving

Bollywood meets brass. Gori Ka Dance Orchestra werd opgericht in 2008. Het project verenigt de dansgroep Gori Ka Dance, muzikanten van Va Fan Fahre en de Indische muzikanten Mahabub and Sattar Khan.

Biografie

Maya Sapera (°1977) was 6 toen ze voor het eerst op het podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren. Hetzelfde jaar werd ze laureate van de wedstrijd beste Belgische danssolo en deed ze haar arangetram (master in Bharata Natyam). Sindsdien veroverde ze als danseres, choreografe en lerares binnen- en buitenland (o.a. bij Alain Platel) en werd zelfs in India, Marokko en Egypte met succes onthaald. In 2000 werkte ze samen met de choregraaf Hassan Ibrahim van het Nationaal Ballet te Caïro. In 2002 leerde ze Mahabub Khan kennen en werkte sindsdien samen met de Rajasthaanse bands, Rangeela en Musafir.

Samen met Mahabub en Sattar Khan en enkele muzikanten van Va Fan Fahre werkt ze nu aan het project Gori Ka Dance. De groep bestaat uit tien muzikanten en brengt oude en nieuwe bollywoodmuziek in een arrangement voor blazers, percussie en gitaar. De dansgroep geleid door Maya Sapera, bestaat uit acht danseressen, en verweeft in haar choreografieën Indische en orientaalse stijlelementen.