BEA verenigt Belgische entertainment-industrie

Dit is een gearchiveerd bericht

15.02.2008

Bij de aanvang van de persconferentie naar aanleiding van het jaaroverzicht van de Belgische Entertainmentmarkt wordt de oprichting van een nieuwe federatie met de naam BEA, Belgian Entertainment Association, aangekondigd. BEA komt er op initiatief van BLISA, BVF en IFPI Belgium, respectievelijk de beroepsfederaties van de Belgische interactieve software (kortweg games), video- en muziekindustrie die zo hun krachten bundelen om de belangen van de Belgische Entertainmentsector nog beter te verdedigen.

Begin maart stuurt BEA een memorandum naar de nieuwe regering dat de noden van de drie entertainmentsegmenten bundelt en onder de aandacht van de politici brengt zodat zij maatregelen kunnen treffen.

Na de voorstelling van de jaarcijfers van de verschillende sectoren ondertekenen de vertegenwoordigers van de drie organisaties de intentieverklaring die zal leiden tot de formele oprichting van de nieuwe federatie. De nieuwe organisatie vertegenwoordigt bijna 50 bedrijven actief in de productie en /of distributie van Interactieve software (waaronder games), video- en/of muziek, die samen bijna 90% van de Belgische games-, muziek- en videomarkt uitmaken.

Op de website www.belgianentertainment.be kan je het eerste persbericht lezen, over de groeiende entertainmentmarkt in Belgiƫ en over tendenzen in de Belgische muziekmarkt.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws