Subsidies in het kader van het participatiedecreet

Dit is een gearchiveerd bericht

02.09.2008

Het participatiedecreet beoogt de ondersteuning, verrijking en versterking van de participatie in het cultuur-, jeugd- en sportbeleid. Algemene en praktische informatie over het aanvragen van subsidies in het kader van dit decreet is sinds kort on line raadpleegbaar.Het decreet is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

   1. Het participatiedecreet stelt de participatie, in zijn verschillende dimensies, steeds als eerste en belangrijkste aandachtspunt.
   2. Het participatiedecreet werkt aanvullend en ondersteunend voor de sectoraal georganiseerde decreten en beleidsvoering in de domeinen cultuur, jeugd en sport.
   3. Het participatiedecreet werkt sectoroverschrijdend en zal zich niet beperken tot ofwel het cultuur-, ofwel het jeugd-, ofwel het sportbeleid.
   4. Het participatiedecreet biedt een combinatie van ondersteuningsmaatregelen, waarin vervat het structureel inbedden van de beleidsaandacht voor een aantal specifieke doelgroepen, de verankering van enkele specifieke en sectoroverschrijdende participatie-instellingen en het creĆ«ren van een subsidiekader voor vernieuwing rond participatie.

Het participatiedecreet is een mix van structurele en projectmatige ondersteuning, van initiatieven gericht op de participatie van een breed publiek en van bepaalde kansengroepen, van bestaande maatregelen en nieuwe initiatieven, van subsidies voor publieke en particuliere initiatieven, ...

Meer info over de subsidiemogelijkheden vind je hier terug!

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws