Discussiebijeenkomst: de culturele lobby in Brussel

Dit is een gearchiveerd bericht

09.10.2008

Wat zijn kansrijke momenten, succesvolle manieren en strategische partners om het beleid en de regelgeving in Europa te beïnvloeden? De Boekmanstichting organiseert in samenwerking met SICA en het Bureau Europees Parlement een discussiebijeenkomst over lobby in de sector kunst en cultuur.

Tijdens deze bijeenkomst zal het vooral gaan over het arsenaal van beïnvloedingsinstrumenten op Europees beleidsniveau. Sheamus Cassidy (Culture Unit, Europese Commissie) introduceert het thema met een analyse van de rol van de Europese Commissie, de Europese Raad en het het Europees Parlement.

De praktijk van de Brusselse lobby wordt gegeven met verschillende voorbeelden, onder meer door EFC directeur Gottfried Wagner die vertelt over de campagne 70 cents for culture! David Bohmert (NETHER) bespreekt de lobby op het terrein van het onderwijs. De Nederlandse Europarlementariërs Cornelis Visser, Emine Bozkurt en oud parlementariër Marieke Sanders–Ten Holte vertellen hoe zij de lobby-activiteiten in de praktijk ervaren. Sjerp van der Vaart (directeur Europees parlement Bureau Den Haag) sluit de bijeenkomst af.

Bijeenkomst: 28 oktober (14-16u) - Felix Meritis Keizersgracht 324, Amsterdam. Toegang gratis

Meer info: www.boekman.nl

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws