Lancering Belgiumbooms.be

Belgische focus op Eurosonic 2009

Dit is een gearchiveerd bericht

09.01.2009

Het internationaal showcasefestival Eurosonic 2009 (15-16 januari) focust dit jaar op België en programmeert maar liefst 29 Belgische groepen. Speciaal voor dit evenement wordt de website www.belgiumbooms.be gelanceerd. Daar vind je alle info over de Belgische focus op terug!

Muziekcentrum Vlaanderen, steunpunt voor de professionele muzieksector, en Wallonie-Bruxelles-Musiques, het Waals-Brussels muziek-exportbureau, slaan voor Eurosonic de handen in elkaar en ondersteunen de focus met een uitgebreide promocampagne. De voltallige Europese muziekindustrie wordt in Groningen uitgenodigd op een Belgische openingsdrink met Vedett en Belgische friet, een interview met Herman Schueremans over Rock Werchter, de Belgische panelgesprekken ‘Live in Belgium’ en ‘Doing business with Belgium’, verschillende Belgische ‘Live in Your Living Room’ optredens, vijf Belgische films, talrijke Belgische instores in de bekende Groningse platenzaak Plato en nog veel meer. Ter plekke ondersteunen we de showcases met een speciaal programmaboekje en een affiche-campagne.

Daarnaast krijgt elke internationale bezoeker van Eurosonic in de “goodie bag” de unieke dvd ‘Live From Belgium’ met gids over de live pop- & rockscene in België. De dvd bevat livebeelden van een selectie van Belgische groepen op verschillende Belgische podia. In de gids vind je een selectie van Belgische clubs, zalen en festivals. De beelden zullen tijdens Eurosonic te zien zijn op de schermen van de Oosterpoort. De dvd zal ook later dit jaar gebruikt worden ter promotie op internationale showcasefestivals.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Belgische rockmuziek geeft de toon aan op het Nederlandse EuroSonicfestival (12.01.2009)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws