Gespreksavond: "Kunst als economische sector"

Dit is een gearchiveerd bericht

20.02.2009

Het NICC te Antwerpen organiseert op 26 februari een gespreksavond rond het thema "Kunst als economische sector". Johan Pas modereert het gesprek met Jan Van Imschoot, Jean-Jacques De Gucht en Adriaan Van Raemdonck.


"Volgens een, begin dit jaar verschenen, Europees rapport is cultuur de tweede belangrijkste economische sector van dit continent. De metaalindustrie bekleedt de eerste plaats. Beeldende kunst zou op de zevende plaats staan" - Zo zwengelt kunstenaar Jan Van Imschoot het debat aan rond Kunst als economische sector. Niet veel later maakte senator Jean-Jacques De Gucht zijn cultuurbeleidstekst Een blauwe culturele lente bekend.

Zowel kunstenaar Jan Van Imschoot als Open VLD senator Jean-Jacques De Gucht hechten veel belang aan kunst als dynamische en economische sector in deze woelige tijden. Beiden confronteren hun kritische teksten met het publiek. Senator De Gucht zal ook uitgebreid stilstaan bij zijn beleidsvoorstel om de tax shelter uit te breiden naar andere culturele sectoren dan film alleen.

Adriaan Raemdonck is galeriehouder van De Zwarte Panter en voorzitter van BUP en FEAGA (respectievelijk de Belgische en internationale beroepsvereniging van de galerieën). Hij pleit al jaren voor maatregelen om de kunst als economische sector aan te zwengelen. 

Pamflet: Kunst als economische sector van Jan Van Imschoot
Cultuurbeleidstekst: Een blauwe culturele lente van Jean-Jacques de Gucht

Praktisch

Donderdagavond 26 februari, 20u
Iedereen wordt verwelkomd met een drankje
Inkom gratis
Ingang: tentoonstellingsruimte NICC, via Extra City, Tulpstraat 79, 2060 Antwerpen

Deze gespreksavond wordt gerealiseerd met de steun van Extra City.

www.nicc.be

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws