Vlaamse administratie overhandigt bijdrage aan regeerakkoord

Dit is een gearchiveerd bericht

09.06.2009

Op 8 juni overhandigde de Vlaamse administratie zijn bijdrage aan het regeerprogramma aan formateur Kris Peeters. Met deze bijdrage wil de Vlaamse administratie de partijen bijstaan die onderhandelen over een regeerakkoord voor een nieuwe Vlaamse Regering. De administratie schetst de uitdagingen voor Vlaanderen en formuleert voorstellen voor het beleid. In de bijdrage wordt ook aandacht besteed aan cultuur.

De bijdrage aan het regeerakkoord bevat drie delen: een algemene omgevingsanalyse van Vlaanderen, de budgettaire context voor de komende legislatuur en een analyse per beleidsdomein: waar staat Vlaanderen medio 2009, welke trends doen zich voor en hoe passen die in de bredere internationale context. Daarnaast lanceert de administratie ook voorstellen om een antwoord te bieden op de geschetste uitdagingen, kansen en knelpunten.

Je kan de bijdrage hier downloaden. Het hoofdstuk rond cultuur, jeugd, sport en media vind je hier terug (wie het niet volledig wil doorworstelen: er is een management summary vanaf pagina 67 ;).

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws