Conferentie "Europeana en de digitale ontsluiting van cultureel erfgoed"

Dit is een gearchiveerd bericht

04.11.2009

Op woensdag 16 december 2009 wordt in de Koninklijke Bibliotheek de conferentie "Europeana en de digitale ontsluiting van cultureel erfgoed" georganiseerd. Deze conferentie richt zich in de eerste plaats op de cultureel-erfgoedorganisaties die hun digitale collecties willen gebruiken en ontsluiten maar ook op iedereen die zich in digitaal erfgoed wil verdiepen. Inschrijven is gratis en kan tot uiterlijk 1 december 2009.

De Europese Commissie wil de toegang verbeteren tot het (digitale) Europese cultureel erfgoed dat zich in archieven, musea, audiovisuele collecties en bibliotheken die over heel Europa verspreid zijn bevindt. Ze wil dat doen door middel van het unieke toegangspunt Europeana. Om die reden subsidieert de Europese Commissie momenteel verschillende projecten die mee bouwen aan het portaal Europeana. EuropeanaLocal en Athena, twee van.deze projecten, willen met deze conferentie Europeana onder de aandacht brengen.

Naast presentaties over Europeana en de twee projecten zal er in het namiddaggedeelte ingegaan worden op enkele concrete problemen waarmee elke cultureel-erfgoedorganisatie die haar digitale collectie online wil plaatsen geconfronteerd wordt. Aan de hand van op de praktijk gerichte presentaties worden problemen geduid en suggesties voor het oplossen ervan gelanceerd.

Info & inschrijvingen: www.kunstenerfgoed.be

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws