Opleidingen ecologie in de podiumkunstensector

Dit is een gearchiveerd bericht

11.12.2009

Vanaf januari 2010 organiseert het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten i.s.m. BASTT een reeks cursussen rond 'Ecologie in de podiumkunsten'. Deze kwamen tot stand na intensief overleg met de sector, en als een logisch gevolg van de werkgroepen Ecopodia van het VTI en de tweede Klimaatconferentie voor de Kunstensector eind 2009.

Module 1 : Meetinstrumenten & actievormen
Kirstof Daniëls (Ecolife) licht de problematiek toe; wat is de ecologische voetafdruk, wat gebeurt er met het klimaat, waarom moeten we er in onze sector iets aan doen... ? Meetinstrumenten en actievormen voor ecologische gedragsverandering op de werkvloer vormen de kern van deze module.
Deze module is een ideale introductie tot de milieuproblematiek en is bedoeld voor iedereen die iets wil betekenen op het vlak van ecologie in de culturele sector. Deelnemers van alle niveaus en functies zijn welkom om te leren hoe ze het draagvlak voor milieuzorg in hun organisatie kunnen vergroten.

dinsdag 12 januari 2010, 9.00u - 13.00u @ AB, Brussel
Gratis voor werknemers van PC 304 / € 60 voor BASTT-leden / € 72 voor andere deelnemers

meer info

Module 2 : Gebouwenbeheer
Deze module valt uiteen in twee onderdelen, waarvoor je ook apart kan inschrijven.

2.1 : een milieubewust bedrijfsklimaat
Marc Vrebos licht het ecologisch parcours van de AB toe. De genomen acties in de AB hebben geleid tot een kostenbesparing, waardoor nieuwe investeringen mogelijk worden om toekomstige ecologische ambities te realiseren. Alle aspecten van gebouwenbeheer komen stap voor stap aan bod. Mensen die betrokken worden bij dossieropmaak leren hoe een milieudossier effect kan hebben.
Deze module is vooral gericht op gebouwenbeheerders, facilitymanagers en andere mensen die betrokken zijn bij de zorg van een gebouw, of mensen van zakelijke afdelingen in het algemeen.

donderdag 14 januari 2010, 9.00u - 11.00u @ AB, Brussel
Gratis voor werknemers van PC 304 / € 30 voor BASTT-leden / € 34 voor andere deelnemers

meer info

2.2 : visualisatie-software
Kris Noerens (AB) toont aan hoe het gebruik van visualisatietechnologie ter voorbereiding van lichtplannen voor podiumactiviteiten tot een grote energie- en kostenbesparing kan leiden.
Deze module is vooral interessant woor theatertechnici en mensen die te maken krijgen met de inrichting van lichtinstallaties en ruimtes, zowel productiemensen van tourneegezelschappen als van receptieve huizen.

donderdag 14 januari 2010, 11.00u - 13.00u @ AB, Brussel
Gratis voor werknemers van PC 304 / € 30 voor BASTT-leden / € 34 voor andere deelnemers

meer info

Module 3 : The Green Production files & Calculator
Johan Penson stelde een ecologisch programma op voor Rosas & Parts. Hij benadert ecologie in het productieproces vanuit zijn eigen ervaring bij het maken en begeleiden van producties. Tools, zoals de “Carbon Calculator” worden ontleed tot praktische tips en duidelijke resultaten.
Iedereen die te maken krijgt met creatie in de culturele sector (productiemensen, scenografen, theatertechnici van gezelschappen, receptieve huizen of werkplaatsen...) kan hier nuttige informatie uit putten.

donderdag 14 januari 2010, 14.00u - 18.00u @ AB, Brussel
Gratis voor werknemers van PC 304 / € 60 voor BASTT-leden / € 72 voor andere deelnemers

meer info

INSCHRIJVEN
Je kan hier inschrijven voor de afzonderlijke modules, of voor het hele pakket.

Verwante items in de databank

Organisaties:Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws