Belgisch talent gezocht voor Couleur Café

Dit is een gearchiveerd bericht

22.01.2010

Couleur Café heeft onbekend talent vanaf het prille begin gekoesterd en organiseert sedert een paar jaar een specifieke oproep naar Belgische muzikanten en dj’s onder de noemer Wanted !

Bedoeling van dit platform is de muzikale grenzen definitief open te breken en groepen te sensibiliseren die er misschien niet aan zouden denken zich aan te bieden voor Couleur Café. Niet onbelangrijk is ook dat de organisatoren op deze manier Vlaams talent willen voorstellen aan onze Franstalige landgenoten en omgekeerd.

Wanted ! is een oproep naar elke artiest, groep, dj of fanfare die vindt dat hij een plaats verdient op het kleurrijkste festival van het land. Het maakt  niet uit of de artiest al een fanbasis heeft, verschillende albums uitbracht of net een eerste demo opnam. Enige voorwaarde is dat de kandidaat nooit eerder op Couleur Café speelde. De criteria die doorwegen bij de selectie zijn originaliteit en vooral een ijzersterke podiumervaring. Daarom wordt minimum 20 minuten live-footage van de kandidaten verwacht.

Een intern jurycomité kiest de groepen die onder het label Wanted ! op 25, 26 of 27 juni 2010 op Couleur Café mogen spelen. Ze moeten een volledige set spelen en krijgen hier een normale artiestenvergoeding voor. Bovendien worden de groepen promotioneel extra in de watten gelegd in de communicatiecampagne van het festival.

Inschrijven kan tot 28 februari. Alle praktische info: www.couleurcafe.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Couleur Café (festival)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws