Daan wint Ultratop Download Award 2009

Dit is een gearchiveerd bericht

27.01.2010

Daan is de meest legaal gedownloade Belgische artiest van 2009. Hij sleept hiermee de vierde Ultratop Download Award in de wacht, die hem wordt overhandigd door Minister Van Quickenborne.

De prijs werd berekend aan de hand van de door Ultratop officieel gemeten downloads. Daan wint de prijs vóór Lady Linn en Milow, die op een respectievelijke tweede en derde plaats eindigen. Novastar en Sylver vervolledigen de top 5.

"Vooral de verkopen van zijn recente album "Manhay", de single "Exes" die met een MIA voor beste videoclip werd bekroond en de huidige superhit "Icon" gaven de doorslag," zegt Sam Jaspers, directeur van Ultratop. "Icon" vertoeft al bijna tien weken in de top 5 van de Ultratop; "Manhay" prijkt veertig weken in de top 100 en kwam door het succes van "Icon" en de MIA's opnieuw in de top 5. "

Nu heeft Daan een plaats in de eregalerij van Ultratop naast Milow (2008), Fixkes (2007) en Ozark Henry (2006). Dat de muziek van Daan in de smaak valt bij het publiek, bewees hij door vier MIA’s in de wacht te slepen, waaronder die van beste mannelijke artiest en beste auteur/componist.

In 2009 zijn meer dan 14 miljoen liedjes legaal gedownload volgens BEA. Dat is een stijging van meer dan 27 % ten opzichte van 2008. Ook de omzet stijgt met 27% naar meer dan 14.2 miljoen €.

Meer info: www.belgianentertainment.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Belgian Entertainment Association (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws