Praktijktafel rond actieve cultuurparticipatie van mensen in armoede

Dit is een gearchiveerd bericht

11.03.2010

Op donderdag 22 april 2010 organiseren Demos en het Fonds Vrijetijdsparticipatie een praktijktafel over "Actieve cultuurparticipatie van mensen in armoede?"

Naast het werken met kortingssystemen kan je binnen de context van de lokale netwerken ook ‘actieve’ cultuurparticipatie bevorderen. Zelf cultuur maken heeft een bijzondere meerwaarde én bevordert ook de toegang tot ‘passieve’ cultuurbeleving.

Sociaal-artistieke projecten kunnen een goede manier zijn om aan die actieve cultuurparticipatie van bijzondere doelgroepen te werken, maar ook gemeenschapsvormende activiteiten of het ondersteunen van de culturele werking van een Vereniging Waar Armen het Woord Nemen kunnen de culturele dynamiek verhogen. We duiken de praktijk in op zoek naar duurzame culturele projecten met respect voor de capaciteiten van mensen in armoede. In onze zoektocht naar praktijken houden we ook rekening met wat subsidieerbaar is in het kader van de regelgeving rond lokale netwerken. Aan de hand van de praktijkverhalen wisselen collega’s expertise uit.

Meer info en inschrijvingen: www.demos.be

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws