Gebruikersenquête rond UiTinVlaanderen.be

Dit is een gearchiveerd bericht

23.03.2010

Vrijetijdsinformatie zoekt de surfende Vlaming vandaag eerst en vooral via het internet, zo blijkt uit een onderzoek van UiTinVlaanderen.be.Het internet wordt door 42% van de respondenten als voornaamste infobron terzake aangeduid (31% in 2007). Op afstand volgen ‘kranten & tijdschriften’ en ‘familie, vrienden, kennissen’ (beide 13%).

Zoekmachines worden het vaakst (wekelijks of meer) geraadpleegd (30%), gevolgd door mediasites van kranten, tijdschriften, radio en tv (25%) en community sites (15%).

Gebruikers van UiTinVlaanderen.be geven zowel de website als het tweewekelijkse e-zine UiTmail een positieve en ‘betrouwbare’ beoordeling, concludeert CultuurNet Vlaanderen uit de enquête:

Ze zijn er in 84% van de gevallen zeker van de site ook in de toekomst te zullen blijven gebruiken. 8 op 10 wil de site zelfs aanbevelen bij familie en vrienden. Maar vooral:

  • Vrijwel 2 op 3 respondenten krijgt dankzij de site vaak echt zin om aan het cultuurleven deel te nemen.
  • Meer dan 1 op 3 respondenten probeerde dankzij UiTinVlaanderen.be nieuwe dingen uit waar ze anders niet aan hadden deelgenomen.
  • Bijna 1 op 2 voelt zich door UiTinVlaanderen.be geprikkeld om ook aandacht te hebben voor cultuurdisciplines waar hij of zij tevoren weinig of geen oog voor had.

Meer info: www.uitinvlaanderen.be/gebruikersenquête

Verwante items in de databank

Organisaties:CultuurNet Vlaanderen (ondersteunende organisatie, website)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws