Belgische vertegenwoording op Jazzahead 2010

Dit is een gearchiveerd bericht

13.04.2010

Van 22 tot 26 april vindt in Bremen de vijfde editie van Jazzahead plaats, een professionele beurs en hét rendez-vous voor jazz in Europa. Flat Earth Society en Eve Beuvens Trio worden uitgenodigd voor een showcase. Muziekcentrum Vlaanderen en WBM staan in voor de gezamenlijke Belgische vertegenwoordiging.

"… In short, anyone involved in the jazz economy in Europe cannot afford to miss jazzahead!, such is the growing importance of the event." Jon Newey, Jazzwise Magazine, June 2009

Jazzahead is een relatief nieuwe muziekbeurs maar telde tijdens de vorige editie toch al 232 exposanten uit 16 landen, bij de 2000 professionele bezoekers uit 30 landen en 5000 bezoekers in totaal. Wat media en pers betreft spreekt men over 220 accreditaties van Duitse en internationale journalisten en 13 miljoen contacten via printed media. Partners zijn: ARD; alle relevante Duitse jazz magazines; EJN Eeurope jazz network; verschillende nationale jazz instituten en Europese partnerlanden. Sinds het wegvallen van de IAJE-conferentie in NY is Jazzahead dan ook het enige internationale, professionele jazzevenement in zijn soort.

Muziekcentrum Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Musiques staan jaarlijk in voor de vertegenwoordiging België en organiseren samen als "umbrella organisation" de gezamenlijke aanwezigheid van de Belgische deelnemers.

Op het programma staan naast het beursgedeelde, debatten en lezingen tal van showcases. Voor het tweede Europese Late Night Program koos de internationale jury op een totaal van 10 groepen maar liefst 2 Belgische: Flat Earth Society en Eve Beuvens Trio. MCV en WBM zullen dan ook extra inspanningen leveren om de Belgische vertegenwoordiging in de schijnwerpers te zetten.

Verder is er naar analogie van de Flemish Jazz Meeting een tweejaarlijkse German Jazz Meeting en voor het eerst ook een Over Seas Night met bands uit Azië en Amerika.

Meer info: www.jazzahead.de


Belgische deelnemers aan Jazzahead 2010?

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Flat Earth Society (groep / artiest, ensemble, hedendaagse muziek)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws