Joining the dots: conferentie rond duurzaam internationaal kunstenbeleid

Dit is een gearchiveerd bericht

28.06.2010

Op 25 en 26 oktober 2010 organiseert Muziekcentrum Vlaanderen samen met de andere kunstensteunpunten en het Vlaams Fonds voor de Letteren een tweedaagse conferentie over internationaal cultuurbeleid. De bedoeling is om de internationale praktijk in de kunsten in al zijn diversiteit in kaart te brengen, meer licht te werpen op de voornaamste obstakels om internationaal te kunnen werken en een aantal instrumenten en aanbevelingen aan te reiken voor een toekomstgericht internationaal kunstenbeleid, op de verschillende beleidsniveaus.

Op de eerste dag reiken buitenlandse sprekers pistes aan voor een duurzaam internationaal cultuurbeleid, over kunst en mobiliteit, ecologie, stedelijkheid,... in een internationale omgeving. Tijdens de tweede dag ligt de focus op het Vlaamse beleidsniveau. Welke elementen zijn de basis van een duurzaam internationaal cultuurbeleid? Hoe kan het bestaande instrumentarium hiertoe aangewend of aangevuld worden?

Een organisatie van VTI, BAM, Vlaams Fonds voor de Letteren, Vlaams Architectuurinstituut, en Muziekcentrum Vlaanderen in de context van het Belgische EU-voorzitterschap.

Noteer alvast datum en plaats: 25 en 26 oktober, BOZAR! Meer details volgen.

Trefwoorden: , , ,

Terug Meer nieuws