Akamusic zoekt bands

Franstalig fan-funding businessmodel komt naar Vlaanderen

Dit is een gearchiveerd bericht

07.10.2010

Akamusic, een communitysite waar artiesten via een fan-funding platform hun werk professioneel kunnen uitbrengen via het internet, komt naar Vlaanderen. Bands kunnen zich nu al registreren op het platform; De eerste 100 inschrijvingen krijgen uitzonderlijk gratis aandelen op hun rekening gestort.

Vanaf nu kunnen Vlaamse artiesten hun muziek via een eigen profiel promoten en kan elke fan in dit project investeren. Het principe is eenvoudig: op Akamusic kan iedereen per schijf van 5 Euro een aandeel kopen van een artiest. Op deze manier kan een artiest de fondsen verzamelen om zijn album op te nemen, professioneel uit te brengen en te promoten. 

De artiest strijkt 40% van de nettowinsten op, 40% gaat naar de investeerders en de overige 20% naar Akamusic. Bovendien krijgt de fan/investeerder vanaf 1 aandeel al de muziek die hij meehielp te producen toegestuurd. Tot het totaalbudget is bereikt is elke artiest of fan vrij om het project te verlaten. 

Akamusic, van oorsprong een Frans project, heeft sinds zijn oprichting in 2008 al 70.000 leden , waaronder 12.500 artiesten. In totaal werden er al meer dan 80 artiesten geproduceerd en op de markt gebracht. 

De eerste 100 artiesten die zich aanmelden op nl.akamusic.com krijgen gratis 250 Euro aan aandelen gestort op hun rekening.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws