Muziekcentrum Vlaanderen op Womex 2010

Dit is een gearchiveerd bericht

26.10.2010

Van 27 tot 31 oktober ontvangt Kopenhagen voor de tweede keer Womex - World Music Expo. Dit is de belangrijkste internationale professionele beurs voor wereldmuziek. Ook Muziekcentrum Vlaanderen is dit jaar opnieuw aanwezig.samen met onze Waalse collega’s Wallonie-Bruxelles Musiques.

De overkoepelende Muziekcentrumstand wordt een etalage voor folk & wereldmuziek uit Vlaanderen en dient als ontmoetingsplek voor de Vlaamse professionelen die naar Kopenhagen afreizen.

Zijn alvast op de afspraak: Ancienne Belgique, Aubergine Artist Management, Ballroomquartet, Brugge Plus, CC Belgica, CC De WarandeCC Leopoldsburg, Choux de Bruxelles, Brosella Folk & Jazz, Flat Earth Society, Kultuurburo Link, La Barraca vzw, MET-X, Mundial Bookings, Music Idea, Via Lactea, Zuiderpershuis, Zephyrus, De Centrale, 62 TV Records, Zita Swoon, …en IAMIC

Via het inrichten van een Belgische straat willen Muziekcentrum Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Musiques de netwerkmogelijkheden bevorderen. Meer dan eens blijkt dat collega's binnen België elkaar weinig ontmoeten. Hiermee willen we voornamelijk faciliteren, krachten bundelen en een positieve sfeer rond Belgische muziekscene opbouwen.De stand wordt dan ook voorzien van een frisse opvallende inkleding die zowel België als de beide gemeenschappen zichtbaar maakt.

Naar aanleiding van de showcase van Malick Pathé Sow organiseren we op donderdag namiddag een Meet&Greet voor de Belgische en buitenlandse aanwezigen. Deze gerenommeerde Senegalese muzikant woont in Brussel en is huisartiest van Muziekpublique.

Muziekcentrum Vlaanderen zal er aan de internationale professionelen eveneens de nieuwe compilatie ‘Contemporary folk in Flanders 2010’ voorstellen. Deze cd werd samengesteld naar aanleiding van de internationale EBU meeting in Rudolstadt 2010.

Verwante items in de databank

Nieuws:Nieuwe compilatie met luisterrijke folk uit Vlaanderen (22.06.2010)
Terugblik op Womex 2009 (04.12.2009)
Releases:Contemporary folk in Flanders 2010

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws