Studiedag 'Participatiesurvey 2009'

Dit is een gearchiveerd bericht

11.01.2011

Het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media en het Steunpunt Cultuur, Jeugd en Sport organiseren een studiedag over de Participatiesurvey 2009. Het Steunpunt Cultuur, Jeugd en Sport presenteert op woensdag 9 februari 2011 de eerste resultaten van de Participatiesurvey 2009.
Tussen februari 2009 en november 2009 werden, in opdracht van de Vlaamse overheid, 3144 Vlamingen tussen 14 en 85 jaar uitgebreid en gedetailleerd bevraagd over hun participatiegedrag. De survey biedt een antwoord op heel wat vragen omtrent het participatiegedrag van Vlamingen.

Op de studiedag worden twee boeken gepresenteerd met een eerste verslag van de resultaten van de Participatiesurvey. De boeken leveren een fijnmazig inzicht in hoe het staat met participatie, hoe verschillen kunnen begrepen worden en welke de mogelijke hefbomen zijn voor een verhoogde participatie. Daarnaast wordt ingegaan op de drempels voor cultuurdeelname en de perceptie van culturele activiteiten, virtuele cultuurconsumptie, participatie in de levensloop, consumentenuitgaven aan sport en cultuur en een economische analyse rond de niet-gebruikswaarde van sport en cultuur. Het Steunpunt stelt ook een webapplicatie voor die het mogelijk maakt om tabellen te genereren uit de resultaten van de participatiesurvey. 

De studiedag is gericht aan beleidsmakers, onderzoekers, actoren in het brede veld van cultuur, sociaal-cultureel werk voor jeugd en volwassenen en sport, en anderen die inzicht willen verwerven in tendensen en evoluties en verschillen in participatie-gedrag willen begrijpen.

Wat? Gratis studiedag over het onderzoek ‘Participatiesurvey 2009’
Waar? Het Pand te Gent, Onderbergen 1
Wanneer? 9 februari 2011 van 9u tot 17u30
Hoe inschrijven? Vóór 25 januari via vlaanderen.be/evenementencjsm

De twee publicaties kunnen gekocht worden aan een verminderde prijs van 30%.
Meer informatie hierover vindt u op de website www.vlaanderen.be/evenementencjsm

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws