Hugo De Greef geeft Internationaal Cultuurbeleid mee vorm

Dit is een gearchiveerd bericht

03.02.2011

Ex-Flagey intendant Hugo De Greef verhuist naar het kabinet van cultuurminister Joke Schauvliege. Daar zal hij vanaf nu mee het Internationaal Cultuurbeleid uittekenen.

In haar beleidsnota onderstreept Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege dat ze het internationaal cultuurbeleid wil versterken. Vlaanderen kan en moet op dat terrein nog een stap vooruitzetten. Dat bleek ook tijdens het Cultuurforum 2020 van juni vorig jaar waar minister Schauvliege de sector had uitgenodigd om de doelstellingen van haar beleidsnota Cultuur verder in te vullen. 

Zo zijn de doorbraken en de actiepunten van het atelier ‘internationaal cultuurbeleid’ van het Cultuurforum 2020 belangrijke keuzes. De minister wil deze maximaal omzetten in daadwerkelijk beleid. Dat het de minister ernst is met deze ambitie, maakt ze duidelijk door Hugo De Greef de specifieke opdracht te geven om het internationaal cultuurbeleid mee uit te werken. 

Hugo De Greef (57) heeft heel wat praktijkervaring in de internationale kunstenwereld (o.m. directeur van het Kaaitheater), de internationale culturele netwerken (o.m. secretaris-generaal van de European Festival Association) en de wereld van festivals en culturele hoofdsteden van Europa (o.m. intendant van Brugge Culturele Hoofdstad 2002).

Vlaams minister Joke Schauvliege: "Ik wil zo snel als mogelijk een uitgetekend internationaal cultuurbeleid voorstellen en in uitvoering brengen. Zoals ik al in mijn beleidsnota aangaf, moet de aandacht gaan naar o.m. een beleid rond toonaangevende presentatieplekken in Europa, de samenwerking met Nederland en de Franse Gemeenschap, en een zo sterk mogelijke aanwezigheid op ankerplekken en belangrijke momenten (culturele hoofdsteden, Expo’s, Olympische Spelen, …). Het behoort tot de opdracht van Hugo De Greef om aan ons internationaal cultuurbeleid een duurzaam en langetermijnperspectief te geven."

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Hugo De Greef tekent internationaal beleid uit voor Schauvliege (03.02.2011)
Hugo De Greef verlaat Flagey (23.06.2010)
Personen/groepen:Hugo De Greef (manager/zakelijk leider)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws