Belgische vertegenwoordiging op Jazzahead 2011

Dit is een gearchiveerd bericht

06.04.2011

Van 28 april tot 1 mei vindt in Bremen (d) een nieuwe editie van Jazzahead plaats, dé professionele beurs en hét rendez-vous voor jazz in Europa. Nicolas Kummert Voices werd uitgenodigd voor een showcase. Muziekcentrum Vlaanderen en WBM staan in voor de gezamenlijke Belgische vertegenwoordiging.

"...In short, anyone involved in the jazz economy in Europe cannot afford to miss jazzahead!, such is the growing importance of the event."
(Jon Newey, Jazzwise Magazine, Juni 2009)

Jazzahead is aan een zesde editie toe en is de enige internationale beurs ter wereld die zich volledig richt op jazz - in de eerste plaats Europese jazz. Op het programma staan concerten, showcases, rondetafelgesprekken, lezingen, … Dit zowel voor professionals als voor musici en liefhebbers. 

Er is ook een beursgedeelte met cd's, partituren, media en allerlei organisaties die zich voor jazz inzetten. Hoewel de IJslandse vulkaan roet in het eten gooide telde Jazzahead vorig jaar toch 276 standhouders uit 23 landen, 1500 professionals en 3200 bezoekers. Vorig jaar mocht de beurs bijna 5000 bezoekers ontvangen. 

Zoals de vorige jaren zal Muziekcentrum Vlaanderen samen met Wallonie-Bruxelles Musiques op Jazzahead aanwezig zijn met een overkoepelende stand die zal fungeren als ontmoetingsplek en etalage voor jazz uit België. Op deze manier willen MCV & WBM in de eerste plaats faciliteren, krachten verenigen en een positief imago dito sfeer rond de Belgische muziekscene op te bouwen. 

Meer info: www.jazzahead.de

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws