Nieuw Belpop-boek op komst

Dit is een gearchiveerd bericht

06.10.2011

Op 14 oktober wordt Belpop - De eerste vijftig jaar officieel voorgesteld, het nieuwe boek van journalist Jan Delvaux. Deze heuglijke gebeurtenis wordt gevierd met een groot Belpopfeest in Leuven, en een dag eerder met een grote Belpop-Quiz.

Belpop. De eerste vijftig jaar werd een spannend jongensboek over de Belgische popgeschiedenis. Met alle mooie mensen en momenten die het nationale popwezen kleur geven. Van Bobbejaan tot Barman. Van Zaki tot 2manyDJs.

Een boek over Belgische popmuziek is zeldzaam. Het vorige dateert uit 1997 en is van... Jan Delvaux. Dus moet er gefeest worden. Het wordt een boekpresentatie zonder voorgaande. Met een iconische groep. Met een hoop uitzonderlijke mini-concerten van nieuw talent en oudere waarden, boekgesprekken en een Belpop Party.

Programma en meer info

Een avond eerder, op donderdag 13 oktober is 30CC gastheer voor een grote Belpop-Quiz

Is er een drukkerij in Leuven die 'Druk In Leuven' heet? Wie wordt de vijfde Scab genoemd? Over wie gaat 'Rozane' van Wim De Craene? Hoeveel kinderen heeft Arno Hintjens?

Het zijn belangrijke vragen. Maar het is zeer de vraag of ze op donderdag 13 oktober gesteld worden tijdens de eerste Grote Belpop Quiz in Leuven.
De kennisgraad loopt van 'het kleinste kind' tot 'grootmeester in de Belpop'. En vrijwel iedereen gaat met een mooie prijs naar huis. 

Inschrijven: belpopkwis@leuven.be
Meer info

Een organisatie van 30CC, Borgerhoff & Lamberigts en Jan Delvaux. Met de steun van Duvel-Moortgat. 

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
"Nergens vind je zo'n muzikale smeltkroes" (08.10.2011)
Documenten:Belpop. De eerste vijftig jaar (boek)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws