Dag van de Cultuureducatie 2012

Dit is een gearchiveerd bericht

31.10.2011

Op dinsdag 24 januari 2012 wordt in deSingel te Antwerpen opnieuw de Dag van de Cultuureducatie georganiseerd. Thema dit keer: Wie ben ik? Opstand en Cultuur.

In 2010 sloten de beleidsdomeinen Cultuur, Jeugd, Sport en Media en Onderwijs en Vorming een samenwerkingsprotocol af met daarin aandacht voor het stimuleren van de persoonlijke en sociale ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen via kunst- en cultuureducatie en van participatie van kinderen en jongeren aan artistieke en culturele initiatieven, in formele, niet-formele en informele context. De Dag van de Cultuureducatie is het jaarlijkse hoogtepunt van de samenwerking en richt zich op wie dag in dag uit bezig is met cultuureducatie in het algemeen, en identiteitsontwikkeling in het bijzonder.

Deze dag vindt plaats op 24 januari 2012 in deSingel te Antwerpen en ‘Wie ben ik? Opstand en Cultuur’ is het thema van dit jaar. Ook deze keer belooft het weer een boeiende dag te worden bestaande uit een dagprogramma en avondprogramma met namen als Midas Dekkers, Frans de Waal, Bernard Dewulf, Aidan Chambers, Bart Moeyaert, Kobe Desramaults en meer.

Meer informatie over het programma en de inschrijvingsprocedure vind je vanaf 5 december op onze website www.dagvandecultuureducatie.be.

Praktisch
  • Dag van de Cultuureducatie 
  • Doelpubliek dagprogramma: richt zich voornamelijk op professionals uit de onderwijs- en cultuureducatieve sector 
  • Doelpubliek avondprogramma: iedereen met interesse in het thema 
  • Locatie: deSingel te Antwerpen 
  • Dagprogramma 9u00 – 17u00 en avondprogramma van 20u00 – 22u00 

Een organisatie van CANON Cultuurcel, het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Cultuurnetwerk Nederland en deSingel.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws