Vacatures bij Transitienetwerk Cultuur

Dit is een gearchiveerd bericht

06.12.2012

Socius vzw gaat op zoek naar twee (deeltijdse) projectmedewerkers duurzaamheidstransitie voor het pas opgerichte Transitienetwerk Cultuur.

Met steun van de Vlaamse minister van Cultuur is een Transitienetwerk Cultuur opgericht bestaande uit actoren en steunpunten uit de kunsten, erfgoed en sociaal-culturele sectoren. Het netwerk wordt aangevuld met experten en deskundigen uit belendende disciplines en domeinen. Socius, steunpunt voor sociaal-cultureel volwassenenwerk treedt op als hostorganisatie voor het Transitienetwerk Cultuur.

Binnen dit kader werft Socius vzw gevestigd te Brussel een 4/5 VTE en een ½ VTE projectmedewerk/st/er duurzaamheidstransitie aan met onmiddellijke indiensttreding met een contract van bepaalde duur tot 15/12/2013 (met mogelijkheid tot verlenging).

De actoren in het transitienetwerk werken samen met de Vlaamse Gemeenschap aan een transitie naar een rechtvaardige duurzame samenleving en nemen hiertoe diverse initiatieven/acties. Initiatieven en acties kunnen zich situeren op organisatieniveau, sectorniveau of kunnen cultuursectoroverstijgend zijn. 

De initiatieven/acties van het transitienetwerk willen er algemeen toe bijdragen dat:
  1. Socio-ecologische uitdagingen publiek bespreekbaar worden;
  2. Actoren uit de kunsten, erfgoed en sociaal-culturele sectoren de noodzakelijke veranderingen mee implementeren;
  3. Maatschappelijke transitie naar rechtvaardige duurzaamheid vanuit de cultuursector kritisch-reflexief gevoed wordt. 
De projectmedewerkers initiëren, ontwerpen en realiseren op een kwalitatieve manier acties en initiatieven in uitvoering van het projectplan van het transitienetwerk cultuur in samenspraak met de stuurgroep. De projectmedewerkers zijn betrokken op en onderhouden goede relaties met de stakeholders binnen en buiten het transitienetwerk.

Kernopdracht projectmedewerker
  • Je ondersteunt, ontwikkelt en werkt aan de zichtbaarheid van acties en realisaties binnen het transitienetwerk cultuur.
  • je houdt actief voeling met trends / evoluties / noden en behoeften van de diverse werkterreinen inzake duurzaamheidstransitie.
  • je vertegenwoordigt het transitienetwerk in externe (beleid- en overleg) organen en neemt als pleitbezorger een ambassadeursrol op in andere netwerken.
  • je ontwikkelt permanent expertise m.b.t. transitie naar rechtvaardige duurzaamheid.
  • je voedt, adviseert en geeft mee vorm aan het beleid van het transitienetwerk i.f.v. de realisatie van de missie.
  • je weet een netwerk van actoren te sensibiliseren in de diverse werkvelden i.f.v. de uitbouw van het transitienetwerk en de realisatie van de doelstellingen. 
  • je levert bijdragen aan de geschreven en elektronische media van het transitienetwerk.
Profiel
  • Minimum een diploma professionele bachelor of master/licentiaat of gelijkwaardig op basis van ervaring.
  • Beschikken over terreinkennis over en ervaring in/met het sociaal-cultureel werk, de kunsten en/of de erfgoedsector in Vlaanderen. Beschikken over vakinhoudelijke expertise m.b.t. duurzaamheidstransitie. 
  • Je bent competent in het opzetten en begeleiden van veranderingsprocessen met professionals en organisaties.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Je hebt inzicht in en bent vaardig in het gebruik van web2.0 en sociale media.
  • Je bent vaardig in het gebruik van diverse informaticatools.
  • Je bent een netwerker, streeft continu naar optimale kwaliteit en samenwerking. Vanuit een betrokkenheid op de organisatie, inlevingsvermogen en flexibele opstelling weet je goed te plannen & organiseren, je didactische vaardigheden en visie verder te ontwikkelen en resultaten neer te zetten. 
Aanwerving ongeacht afkomst, leeftijd, geslacht, fysieke beperking. Geïnteresseerde personen uit zogenaamde kansengroepen worden uitdrukkelijk verzocht te solliciteren.

Socius biedt
  • Een contract van bepaalde duur tot 15 december 2013 met een proefperiode van 3 maanden. 
  • Een degelijk loon barema B1C van het PC329, bruikbare werkervaring kan in aanmerking genomen worden voor het bepalen van de loonanciënniteit.
  • Een eindejaarspremie, een groepsverzekering, gratis woon werk verkeer met openbaar vervoer, fietsvergoeding en terugbetaling van verplaatsingsonkosten.
  • Onze organisatie is gevestigd te Schaarbeek op 10 minuten loopafstand van Brussel Noord.
  • Een werkomgeving met aandacht voor inspraak, met respect voor balans tussen werk en privéleven dankzij flexibele werkuren en een aantrekkelijk aantal vakantiedagen.
  • Een goede begeleiding en de mogelijkheid tot het volgen van training en opleiding.
Praktisch
Voor inlichtingen over de vacature en job contacteer je Fred Dhont, directeur Socius op 02 215 27 08.

Je sollicitatie met een gemotiveerde brief, CV en eventuele referenties stuur je per post naar Fred Dhont, directeur Socius, Gallaitstraat 86 bus 4, 1030 Brussel. Je bezorgt tevens een elektronisch exemplaar aan greet.rupus@socius.be uiterlijk op 17 december 2012.

Aan de hand van de brieven wordt een eerste selectie gehouden. Geselecteerde kandidaten krijgen de vraag een schriftelijke voorbereiding te maken op een vooraf meegedeelde opdracht in relatie tot het bovengeschetste profiel van een projectmedewerker. Deze voorbereiding lichten ze toe in een sollicitatiegesprek op 10 januari 2013.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws