Upwards biedt advies aan organisaties uit Creatieve Industrie

Kunstenloket focust voortaan op individuele kunstenaar

Dit is een gearchiveerd bericht

13.03.2013

Het Kunstenloket informeert en adviseert alle individueel werkende kunstenaars en creatieven met vragen over zakelijke en juridische aspecten van de creatieve activiteit. Om zijn werking nog beter op zijn doelgroep af te stemmen, werkt het Kunstenloket vzw vanaf nu samen met Upwards cvba, de organisatie die zich richt tot organisaties actief in de creatieve industrieën.

Vanaf vandaag worden organisaties (bvba, cvba, cvoa, vzw, vof,...) die een beroep doen op de dienstverlening van het Kunstenloket doorverwezen naar Upwards, waar ze eveneens terecht kunnen voor zakelijke en juridische begeleiding en advies.

Om deze nieuwe manier van werken vlot te laten verlopen, wordt een overgangsperiode voorzien. Upwards zal kleine, startende vzw’s gedurende 1 jaar gratis advies aanbieden, vanaf het eerste consult. Onder deze noemer vallen vzw's die:

  • Maximum 1 voltijds equivalent in dienst (38u/week) hebben ongeacht het statuut van die medewerker (werknemer, zelfstandige, interim, vrijwilliger, enz.).
  • Maximum 2 jaar geleden opgericht werden.

Alle andere doorverwijzingen en rechtspersonen die rechtsreeks in contact komen met Upwards betalen 85 euro per uur (excl. btw)  voor de dienstverlening van Upwards cvba. Upwards biedt tevens opleidingen aan over:

  • Statuten, rechtspersonen en oprichtingsvereisten
  • Financieringsvormen
  • Het ondernemings - en operationeel plan
  • Markt, communicatie en verkoopsaanpak
  • Financiële en fiscale aspecten
  • Intellectuele eigendomsrechten

Upwards werkt van bij de start samen met een uitgebreid netwerk van experten uit diverse disciplines: gespecialiseerde juristen, accountants, fiscalisten, … Deze mix zorgt voor dienstverlening op expertenniveau en is uniek voor de sector.

Informatie over Kunstenloket vzw: www.kunstenloket.be
Informatie over Upwards cvba: www.upwards.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Kunstenloket (ondersteunende organisatie)
Upwards (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden: , ,

Terug Meer nieuws