Provincie Limburg geeft subsidie aan 7 popbands

Dit is een gearchiveerd bericht

30.04.2013

Voor het vierde jaar op rij ondersteunt de Provincie Limburg popmuzikanten voor album- en videoproductie, bandpromotie, PA-repetities en toursupport. Na een grondige doorlichting werden 7 van de 21 aanvragen weerhouden voor ondersteuning.

Sinds  midden jaren ’90 voert de Provincie Limburg een creatief popbeleid. Hierin kadert onder meer de financiering van beloftevolle popmuzikanten via het officiële subsidiereglement productontwikkeling voor semi-professionele en professionele Limburgse popmuzikanten.

"Gezien de dalende inkomsten uit de platenindustrie wordt de commerciële muzieksector steeds voorzichtiger met het investeren in nieuwe popproducties. De oproep levert elk jaar veel aanvragen op, wat bewijst dat de popmuzikant de extra ondersteuning nodig heeft. Met deze subsidie breekt de Provincie Limburg dan ook een lans voor haar eigen poptalent”, zegt gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens.

Een commissie van tien popdeskundigen uit heel België heeft alle productievoorstellen kritisch doorgelicht en honoreerde uiteindelijk volgende bands:  Chrome Brulée, Horses, Kabul Golf Club, Marco Z, Polaroid Fiction, Roza Parks en Statue.

Meer info:
http://popinlimburg.cultuurplatform.be/nieuws/2013/04/provincie-limburg-geeft-subsidie-aan-7-ambitieuze-popbands


Verwante items in de databank

Personen/groepen:Kabul Golf Club (groep / artiest)
Roza Parks (groep / artiest)
Marco Z (groep / artiest, muzikant)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws