TERMM#3: The EuroRegional Music Meeting

Dit is een gearchiveerd bericht

14.05.2013

4AD en De Kreun slaan de handen in elkaar voor de organisatie van TERMM #3. TERMM staat voor The EuroRegional Music Meeting en richt zich naar alle (toekomstige) professionals uit de muziek –en kunstensector van de regio's Nord-Pas-de-Calais (fr), Picardie (fr), Wallonië (be), Vlaanderen (be) en Engeland (uk).
Met een mix van debatten, workshops en hands-on sessies wordt er dieper ingegaan op de uitdagingen en opportuniteiten die de sector te wachten staan. TERMM #3 wordt georganiseerd door concertclubs De Kreun en Muziekclub 4AD in het kader van het IC Music project (dit project wordt gefinancierd door Interreg IVA – 2 Zeeën). TERMM vindt dus voor de eerste keer plaats in Vlaanderen (Rijsel en Roubaix waren het decor voor de voorbije edities). 

Wat is IC Music?
8 concertclubs en één sociaal-culturele organisatie uit Frankrijk, België en Engeland maken deel uit van het IC Music project (International Cooperation Through Music), dat ernaar streeft een professioneel netwerk op te zetten in deze landen, buitenlandse podiumkansen en opleidingsmogelijkheden te bieden aan beloftevolle bands en muzikanten.

Data & Locatie

TERMM #3 vindt plaats op donderdag 6 juni en vrijdag 7 juni, in en rond De Kreun te Kortrijk. Alle sessies zijn gratis toegankelijk maar vooraf inschrijven is wel vereist.

Programma
Tijdens de 2-daagse conferentie worden grensoverschrijdende thema's en gemeenschappelijke bekommernissen aangesneden zoals 'alternatieve financiering' (de zoektocht naar nieuwe, alternatieve bronnen van financiering is meer dan ooit een item binnen de culturele sector), 'soundmanagement' (de nieuwe Vlaamse geluidsnormen binnen een Europese context), 'co-creatie met jongeren en professionals' (culturele organisaties van allerlei pluimage worstelen dagelijks met het vraagstuk “hoe kunnen we jongeren bereiken?”), 'all that app' (welke internettoepassingen zouden in de toekomst een rol van betekenis kunnen spelen in de marketing van cultuurhuizen?), 'export van bands' (de buitenlandse succesverhalen van onze bands dikken aan, maar hoe schrijf je zo'n internationaal verhaal?) en 'internationale profilering' (hoe kan je op een slimme en budgetvriendelijke manier jouw werking internationaal op de kaart zetten?). Tijdens deze sessies komen zowel binnen- als buitenlandse sprekers aan bod want vele thema’s en problematieken binnen onze sector zijn allerminst exclusief landgebonden.

Op donderdagavond 6 juni is er in De Kreun een gratis showcase van IC Music artiesten als Liesa Van der Aa, The Name, Damerels en Scrappy Tapes.
Alle sessies op donderdag 6 juni worden simultaan vertaald naar zowel het Nederlands als naar het Frans. De voertaal tijdens de sessie over 'export van bands' op vrijdagmorgen 7 juni is Engels.

Meer uitgebreide informatie over alle sessies, sprekers, inschrijving en praktische informatie: je vindt het allemaal op www.icmusic.eu/termm

Partners
TERMM #3 wordt georganiseerd door concertclubs De Kreun en Muziekclub 4AD in samenwerking met alle andere partners van het IC Music project: Le Grand Mix (FR – Tourcoing), Les 4Ecluses (FR – Duinkerke), La Cave aux Poètes (FR – Roubaix), La Lune des Pirates (FR – Amiens), Epic (UK – Norwich), Phoenix (UK – Exeter) en Superact (UK – Taunton).
Maar ook volgende organisaties zijn partner van TERMM #3: Clubcircuit, R.A.O.U.L (FR), Club Plasma, Le Patch (FR), Muziekcentrum Vlaanderen en Poppunt.

Verwante items in de databank

Organisaties:4AD (club / kleine concertzaal)
De Kreun (club / kleine concertzaal, muziekeducatieve organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws