De muzikale mix is niet altijd de max

Een VRT-Cultuursalon over de interculturaliteit van Vlaamse muziekpodia en -zenders

Dit is een gearchiveerd bericht

28.05.2013

Op vrijdag 14 juni 2013 organiseren Muziekcentrum Vlaanderen, Locus, Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, CultuurNet Vlaanderen en VRT in Oostende een workshop rond muzikale diversiteit in het kader van POST!,  het netwerkmoment voor lokaal cultuurbeleid. 

Inhoud
Hoe intermuzikaal zijn de muziekpodia en de openbare muziekzenders in Vlaanderen? Muzikaal talent van diverse origine wordt vaak moeilijker opgepikt door programmatoren. En talent dat het podium niet haalt, krijgt dan weer zelden de aandacht van de media. Een lastig cascade-effect dus.

Toch valt heel wat ruis op de muziekkabels weg te werken.  Tom Michielsen vertelt hoe cc Muze (Heusden-Zolder) uit de cocon van zijn eigen cultuurcentrum breekt ten gunste van een meer gemengd concertleven in de Limburgse mijnstreek. Sihame El Kaouakibi is perfect geplaatst om het urban arts fenomeen “Let’s Go Urban” (Antwerpen) te situeren als antwoord op een structureel tekort aan podium- en mediakansen voor talentvolle performers uit divers samengestelde stadswijken. Een antwoord dat zo krachtig was dat er al snel een samenwerking volgde met de publieke radiozender MNM.

Na een korte introductie door Sihame en Tom volgt een intensieve gedachtewisseling onder muziekprogrammatoren van gemeenschaps- en cultuurcentra, vertegenwoordigers van concertpodia en medewerkers van verschillende netten van de VRT. Centrale vraag voor het gesprek: hoe kan divers talent beter doorstromen naar de publieke podia en media in Vlaanderen?

Deze workshop past in een nieuwe reeks “Cultuursalons”: open ontmoetingsmomenten tussen vertegenwoordigers van de openbare omroep en de cultuursector in Vlaanderen die samen werk willen maken van meer kruisbestuiving.  

Praktisch
Waar? De Grote Post Oostende
Bekijk het volledige programma hier
Schrijf je in via deze link

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws