Info- en Discussiemoment: Ik stem Cultuur

Dit is een gearchiveerd bericht

05.02.2014

Op 25 mei trekken we met zijn allen naar de stembus. Deze keer stemmen we zowel voor het Europees, federaal als het Vlaams parlement. Naar aanleiding hiervan lanceert SMart haar campagne 'Ik stem cultuur' om cultuur zo hoog mogelijk op de politieke agenda te plaatsen.

Tijdens twee info- en discussiemomenten in Gent en Antwerpen wordt ingegaan op de uitdagingen van deze 'moeder aller verkiezingen'. De huidige tendensen in het Vlaamse cultuurbeleid en hun impact op de cultuursector en de creatieve beroepen worden bekeken. Hoe kan de stem van creatieven en kunstenaars beter gehoord worden in het debat? Wat staat er precies op het spel voor de creatieve en artistieke beroepen? Hoe kunnen we met onze stem iets veranderen aan het kunst- en cultuurbeleid? SMart vroeg Leen Laconte, onderzoekster gespecialiseerd in kunst en cultuur, om het uit te zoeken. Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen werd een memorandum opgesteld met aanbevelingen en eisen voor de beleidsmakers. 

Praktisch

Antwerpen: Donderdag 20 februari 2014 om 20u in Epoque
Adres: Grote Markt 1, 2000 Antwerpen
Toegang gratis. Schrijf je hier in.
Antwerpen: contacteer Tinne Lommers

Gent: Dinsdag 25 februari 2014 om 20u in Artcinema OFFoff
Adres: Begijnhof ter Hoye, Lange Violettestraat 237, 9000 Gent
Toegang gratis. Schrijf je hier in.
Gent: contacteer Nele Cassiers

Over Leen Laconte
Leen is al jarenlang actief in het domein van de internationale, culturele en artistieke samenwerking o.a. in Belgiƫ, Frankrijk, Nederland en Braziliƫ. Ze werkte onder meer als directeur voor de Brakke Grond, het Cultureel Instituut van de Vlaamse Gemeenschap in Amsterdam, als zakelijk leider voor het Kunsthuis voor Kinderen en Jongeren Villanella, en voor het Vlaams Agentschap voor de implementatie van verschillende EU-mobiliteitsprogramma's in Brussel.

Verwante items in de databank

Organisaties:SMArtBe (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws