SARC publiceert memorandum 2014-2019

Dit is een gearchiveerd bericht

20.03.2014

De Strategische AdviesRaad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (SARC) brengt in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2014 zijn Memorandum 2014-2019 uit. Het bevat wensen en verwachtingen voor de toekomstige beleidsmakers.  

Volgens de SARC hebben de ‘culturele materies’, cultuur, jeugd, sport en media, een belangrijke plaats in Vlaanderen. Ze bepalen de identiteit van een gemeenschap, geven zin, passie, meerwaarde en plezier, bevorderen en ontwikkelen de samenleving.
Het memorandum bestaat uit transversale algemene aanbevelingen en de afzonderlijke memoranda van de Sectorraad Kunsten en Erfgoed, de Sectorraad Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, de Vlaamse Sportraad en de Sectorraad Media. 

De SARC is de strategische adviesraad voor het Beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Vertegenwoordigers uit het maatschappelijke middenveld en onafhankelijke deskundigen treden er in de Algemene Raad of in een van de vier sectorraden in overleg met elkaar over het cultuur-, jeugd-, sport- en mediabeleid in de brede zin van het woord. De adviezen en studies die voortkomen uit dit overleg worden bezorgd aan de Vlaamse Regering en aan het Vlaams Parlement.

Memorandum 2014-2019
www.sarc.be/publicaties
http://www.sarc.be/downloads/memorandum_sarc_2014-2019.pdf
Wenst u een gedrukt exemplaar: telefonisch bestellen via 02 553 41 91 of digitaal bestellen via het digitaal bestelloket van de Vlaamse overheid.

Contact
Iris Van Riet, algemeen secretaris van de SARC
GSM +32 (0) 475 877 387
iris.vanriet@cjsm.vlaanderen.be 

Verwante items in de databank

Organisaties:Strategische AdviesRaad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (overheid)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws