Campagne 'Ik kies voor kunst'

Dit is een gearchiveerd bericht

22.04.2014

Tussen 22 april en 25 mei zet de kunst- en cultuursector gezamenlijk de schouders onder de campagne 'Ik kies voor kunst'. De campagne wil kunst en cultuur hoog op de beleidsagenda zetten en het als wezenlijk onderdeel van een dynamische samenleving zichtbaarder maken.

Op zondag 25 mei 2014 zijn er in ons land verkiezingen voor Europese, federale een ook regionale parlementen. Er wordt dan ook een nieuwe Vlaamse minister van Cultuur aangesteld; een belangrijk moment voor de kunsten en de cultuur. Velen, - ook politieke partijen en beleidsvoerders, ervaren kunst en cultuur helaas als een domein dat weggelegd zou zijn voor een beperkte groep burgers uit de samenleving.

Het tegendeel is waar: kunst is zoals de frisse lucht en het water uit de kraan. We genieten er iedere dag van zonder dat we het goed beseffen. Boeken in de bibliotheek, standbeelden in het straatbeeld, de strip die je leest in bed of de film in de bioscoop:  ze  bestaan slechts omdat mensen kiezen voor kunst.

Op de website ikkiesvoorkunst.be kunnen mensen op drie manieren hun stem laten horen: via een webcam, door een foto te uploaden, of door een bolletje te kleuren. Bekende Vlamingen als Helmut Lotti, Marcel Vanthilt en Steven Van Herreweghe kozen zo al voor kunst. Op 24 mei zullen alle stemmen afgegeven worden in het Vlaams parlement. Er worden bovendien buttons, flyers en affiches verspreid en er komen stemhokjes op diverse locaties en evenementen. Kunst- en cultuurhuizen worden ook opgeroepen zelf acties op poten te zetten.

Verwante items in de databank

Nieuws:Debat en boekvoorstelling Ik Kies Voor Kunst (14.05.2014)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Maak Marc Coucke minister van Cultuur. Het zal vooruitgaan' (26.04.2014)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws