Naderende deadlines voor deelname aan Europese showcasefestivals

Dit is een gearchiveerd bericht

15.05.2015

Ben je als professionele band of artiest klaar voor een buitenlands avontuur of om je eerste stappen te zetten naar een internationale carrière? Stel je dan nu kandidaat voor een showcaseconcert op de volgende edities van Eurosonic Noorderslag, Waves Vienna, Reeperbahn, BIME of MaMA. 

Showcasefestivals zijn een bloeiend fenomeen in Europa. Muziekprofessionals (journalisten, platenfirma's, managers en boekingsagenten,...) verzamelen zich gedurende enkele dagen in één stad en proeven van jonge en opkomende artiesten die gedurende enkele dagen het beste van zichzelf geven op verschillende podia. Professionals houden de vinger aan de pols, terwijl bands een platform krijgen aangereikt om potentieel in één klap verschillende sleutelfiguren te prikkelen en nuttige contacten te leggen.

Eurosonic (Groningen, Nederland), Reeperbahn (Hamburg, Duitsland), MaMA (Parijs, Frankrijk), Waves Vienna (Wenen, Oostenrijk) en BIME (Bilbao, Spanje), een nieuwkomer sinds 2013, zijn voor pop/rock/elektronische muziek enkele interessante showcasefestivals in Europa.  
Voor elk van deze festivals kunnen artiesten zich momenteel registreren als kandidaat voor een showcaseconcert.

Waves Vienna

Wat? Club- en showcasefestival met een aansluitend conferentiedeel. Onder het motto East meets West focust Waves Vienna jaarlijks op 2 gastlanden.  
Wanneer? 1-4 oktober 2015, Wenen, Oostenrijk
Deadline voor registratie: 31 mei 2015
Registratielink: https://marcatoapp.com/forms/wavescentraleurope/artist
Meer info: www.wavesvienna.com

BIME

Wat? Conferentie en festival, met als motto voor 2015: How new thinking generates new revenue. The largest meeting point for the Latin American music industry in Europe.
Wanneer? 28-31 oktober 2015, Bilbao, Spanje
Deadline voor registratie: 8 juni 2015
Registratielink: https://www.gigmit.com/apply-to-bime-showcase#application-form
Meer info: http://bime.net/en-us/home

MaMA

Wat? Showcasefestival en muziekconferentie die zich richt op de Franse muziekmarkt. Een optreden op MaMA is een uitstekende gelegenheid om een band te presenteren aan internationale talentscouts en om contacten te leggen in de Franse muziekmarkt - na Duitsland en Groot-Brittannië de derde grootste markt in Europa. De helft van de 100 showcaseconcerten wordt ingevuld door Franse bands, de andere 50 slots gaan naar internationale artiesten.
Wanneer? 14-16 oktober 2015, Parijs, Frankrijk
Deadline voor registratie: 12 juni 2015
Registratielink: http://apply.mama-event.com/pages/info_en.php
Meer info: http://www.mama-event.com/

Eurosonic


Wat? Druk bijgewoond Europees showcasefestival, jaarlijks georganiseerd in Groningen (Nederland). Focus op pop, rock, dance, electro/electronica. Overdag ruimte voor conferentiedeel met panelgesprekken, netwerkmomenten en debatten rond muziek.
Wanneer? 13-16 januari 2015, Groningen, Nederland
Deadline voor registratie: 1 september 2015
Registratielink: http://marcatoapp.com/website_integration/eurosonic/artists/new
Meer info: http://www.eurosonic-noorderslag.nl/nl/

Reeperbahn Festival

Wat? Grootste club- en showcasefestival in Duitsland. Overdag pakt het festival uit met tal van debatten en netwerkmomenten en ’s avonds kan je in de buurt van de Reeperbahn interessante showcases bijwonen. Het festival promoot zich als Gateway to the German Music Market en wil tijdens het conferentiegedeelte stilstaan bij de meeste recente topics uit de livescene en muziekindustrie.
Wanneer? 23-26 september 2015, Hamburg, Duitsland
Deadline voor registratie: niet gespecifieerd
Registratielink: https://www.reeperbahnfestival.com/en/info/band-application
Meer info: https://www.reeperbahnfestival.com/en/ 

Verwante items in de databank

Pagina's:Muziekbeurzen & showcase-festivals

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws