Derde editie 'Supernova - Jong Klassiek' van start

Dit is een gearchiveerd bericht

25.06.2015

SUPERNOVA is in 2015-2016 aan haar derde editie toe. In navolging van het project 'Gouden Vleugels' biedt Supernova podiumkansen aan musici uit Vlaanderen of Brussel die aan de slag gaan met klassieke muziek, in haar zuiverste vorm, ofwel grensoverschrijdend.

Supernova ondersteunt deze nieuwe generatie musici via een wedstrijd, twee toonmomenten, diverse podiumkansen in Vlaanderen en Brussel en media-aandacht op Klara en Canvas.

Nieuw aan editie 2016: van september tot december 2015 selecteert een bekend musicus of organisator uit alle inschrijvingen wekelijks één ensemble en verantwoordt zijn of haar keuze in ’Boetiek Klassiek’ op Klara.

In december herleiden deze juryleden samen met de partners van Supernova de longlist van 12 ensembles tot een shortlist van 6 ensembles.

De 6 genomineerden mogen zich aan een professionele jury presenteren tijdens de finale op 18 januari 2016. Hier worden de 3 winnende ensembles bekend gemaakt. Zij zullen zich in maart 2016 presenteren aan pers en publiek op het Klarafestival in Brussel.

Inschrijven kan vanaf 1 juli 2015 via vi.be.

Meer info: http://supernovaclassic.be/

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws