Open call Musicafonds - deadline 30 september

Dit is een gearchiveerd bericht

16.07.2015

Musica, Impulscentrum voor Muziek is actief op diverse terreinen: muziek- en klankinitiatie voor de allerkleinsten, klankkunst, community art, muzikaal erfgoed, enz. Voor projecten met een bijzondere maatschappelijke waarde, die worden opgezet in partnership met Musica, werd het Musicafonds in het leven geroepen.

Het Musicafonds ondersteunt vernieuwende kunsteducatieve projecten voor bijzondere doelgroepen.  Momenteel gaan de giften voor het Musicafonds ondermeer naar de coaching voor het project Ukelila i.s.m. Samenlevingsopbouw RIMO Limburg, een muziekeducatieprogramma dat kinderen in multiculturele basisscholen de kans biedt een instrument te leren bespelen en zich muzikaal te ontplooien. Musica is via het Musicafonds ook betrokken bij de uitbouw van Campus O³ in Genk. En in mei kon er dankzij het Musicafonds een workshop KlankGuerrilla georganiseerd worden tijdens het festival Sensatio in Houthalen.

Wie een sterk project heeft en ondersteuning wil via het Musicafonds, kan een aanvraag indienen bij de beoordelingscommissie. De eerstvolgende deadline is 30 september, voor projecten die starten vanaf 1 januari 2016.

Meer info over het indienen van een projectvoorstel vind je hier. Voor extra info en het indienen van een aanvraag dien je contact op te nemen met Ellen De Bruyne bij Musica via ellen@musica.be, 011 610 510.

Verwante items in de databank

Organisaties:Musica Impulscentrum voor Muziek (muziekeducatieve organisatie, onafhankelijke organisator, muziekorganisaties, informatie, documentatie en promotie, hedendaagse muziek, oude muziek)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws