Save the Date: Trefdag Pulse op 27 oktober 2016

Dit is een gearchiveerd bericht

20.06.2016

Pulse Transitienetwerk Cultuur is een netwerk van actoren en steunpunten uit de kunsten, erfgoed en sociaal-culturele sectoren dat samen met de Vlaamse Gemeenschap werkt aan een transitie naar een sociaal-rechtvaardige duurzame samenleving. Op 27 oktober brengt Pulse opnieuw professionals samen voor een trefdag rond cultuur en transitie.

Onder de noemer RE:CULTURE wordt dit jaar ingezoomd op de circulaire samenleving. Een circulaire samenleving toont de flexibiliteit en veerkracht om gedachten en ideeën te recupereren, samenlevingsmodellen te hertekenen, ondernemen te herdefiniëren, te heroriënteren, en daarbij telkens mens, dier en landschap in rekenschap te brengen. Om zo met cultuur te bouwen aan ‘het goede leven’, aan de immateriële, niet-monetaire waarde die de samenleving doet bruisen en mensen met elkaar verbindt tot een gemeenschap.

RE:CULTURE biedt een palet aan inspirerende praktijken, lezingen, workshops en artistieke interventies rond circulair samenleven. Vanuit een culturele bril zoomt het programma in op wonen, economie, voeding, materialen, mobiliteit en samenleven. Plaats van afspraak is dit jaar de Beursschouwburg en AB in Brussel.

Meer info over het programma en inschrijvingen
pulsenetwerk.be

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws