Minister Anciaux legt ontwerp Participatiedecreet voor op de Vlaamse ministerraad

Dit is een gearchiveerd bericht

10.07.2007

Op donderdag 5 juli heeft het kabinet van de Minister van Cultuur het ontwerp van particpatiedecreet voorgesteld aan de sector. In de loop van september legt hij dit voor op de Vlaamse ministerraad. De bedoeling is dat het nog gestemd geraakt voor het einde van 2007 zodat het in 2008 van start zou kunnen gaan.

Het kabinet stelt dit voor als een flankerend decreet. Hiermee wordt bedoeld dat het decreet geen afbreuk wil doen aan de bestaande bepalingen in de verschillende beleidsdomeinen (cultuur, jeugd en sport). Bovendien subsidieert het decreet in beginsel transversale organisaties en projecten, d.w.z. waarbij de focus ligt op cultuur, jeugd én sport tegelijkertijd.

Inhoudelijk wordt o.a. Cultuurnet Vlaanderen verankerd in het decreet; voorziet het middelen aan expertise-verenigingen; worden specifieke doelgroepen gedefiniëerd (cfr. gedetineerden, mensen in armoede, personen met een handicap, personen met diverse etnische-culturele achtergrond, gezinnen met kinderen); Het aanbod Podium ("den boek") wordt geïncorporeerd en tenslotte lanceert het decreet de notie "Cultuurstad Vlaanderen".

Klik hier voor de ppt-presentatie over het decreet.
Klik hier voor de memorie van toelichting van het decreet.
Klik hier voor de tekst van het ontwerp van decreet.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws